Fördelar med färsk gurkmeja

Har du någonsin undrat vad som gör senapsgult? Det är gurkmeja, en rot krydda som har en bitter och pepprig smak. Det är också en av de viktigaste ingredienserna i curry. Det har använts i kinesisk och indisk medicin i århundraden på grund av dess många fördelar. Följande är bara några av de fördelar som erbjuds av färsk gurkmeja.

Antioxidant

Curcumin är en antioxidant som finns i gurkmeja som också råkar ge krydda sin gula färg. Det bidrar till att bekämpa fria radikaler som kan skada celler och genetisk information.

Cystic Fibrosis

En studie publicerad 2004 i "Science" visade att curcumin i gurkmeja hjälper också bota cystisk fibros. Detta är en genetisk sjukdom kopplad till proteiner, och curcumin befanns att rätta till denna störning.

Antiinflammatorisk

Gurkmeja har använts som ett antiinflammatoriskt i östra medicin i många år nu. De flyktiga oljor och curcumin bidra till att minska inflammation i leder och blodkärl.

Kolesterol

Gurkmeja är kopplad till att sänka det onda kolesterolet. Enligt en studie publicerad i "Journal of Nutritional Biochemistry," gurkmeja hjälper levern att absorbera och befria kroppen av LDL-kolesterol.

Alzheimers

Den curcumin i gurkmeja är också till hjälp för att förebygga Alzheimers sjukdom. Det gör detta genom att skydda hjärnan från skador orsakade av åldrande, enligt en studie publicerad i "Italian Journal of Biochemistry."