Fördelar med Akupressur

Om du någonsin har hört talas om akupunktur, du har en allmän uppfattning om principerna bakom akupressur. Det är också en gammal form av healing, ungefär som akupunktur, men utan nålar. Den mycket grundläggande övertygelse är att vi upplever sjukdom på grund av ett stopp i flödet av energi i kroppen. Genom tryckpunkter, kan denna blockering frigöras. Av detta kan vi uppleva ett stort antal fördelar.

Funktion

Innan du någonsin kan röra om fördelarna med akupressur, borde du verkligen förstå vad denna form av massage är - en gammal teknik för att sätta press på vissa punkter på kroppen som ett sätt att åstadkomma helande. Bruket att akupressur var i princip etablerat på tron ​​att, inom var och en av oss, det är en energi som ständigt flödar från topp till tå. Då störs och ur balans, kommer kroppen att få problem inom hälsa och välbefinnande. Akupressur kan kompensera och behandla flödet och föra jaget tillbaka i balans och hälsa.

Egenskaper

När du söker hjälp av en massageterapeut som specialiserat sig på akupressur, hittar du i allmänhet hitta dem gnugga, knådning, klämma eller nypa vissa delar av kroppen. Där de fokuserar beror på din specifika problem. Eftersom det finns hundratals tryckpunkter under hela din ram, kommer specialisten manipulerar, i brist på ett bättre ord, de områden som korrelerar till din exakta problem. Teoretiskt vad terapeuten försöker göra är att öppna flödet av energi som nu störs och orsakar din ohälsa. När flödet av denna energi är tillbaka i balans, bör du sedan känner dig bättre.

Signifikans

Genom att öppna flödet av energi, ska kroppen kunna utnyttja sin egen rekuperativ och reparativ befogenheter. Man tror att kroppen då kan göra sig av eventuella gifter som har byggts upp inom blockeringen. Dessa områden kommer vanligtvis upplever en nästan styvhet innan de släpps. När trycket har tillämpats på rätt punkter på kroppen, kommer du att känna en befrielse, i en mening, och ibland en lätt känsla av illamående (från utsläpp av gifter), som vanligtvis passerar strax efter.

Effekter

Även ett antal människor ser att akupressur för en ökad känsla av avslappning, det finns andra konkreta fördelar. Beroende på vad du är ute efter att uppnå, är det troligt att akupressur kan sänka ditt blodtryck, reglera menstruationscykeln, minska smärtan av arbetskraft, behandla psykisk ångest, behandla magbesvär som matsmältningsbesvär och illamående, lindra huvudvärk och migrän, eliminera smärta i nacke, axlar och rygg, hjälp med sömnlöshet, förbättra din andlighet, förbättra din mentala förmåga och öka dina totala energinivåer samt behandla andra sjukdomar och krämpor.

Identifiering

För att ge dig ett slags kort (och ganska begränsade) överblick över hur akupressur fungerar, här är några specifika punkter på kroppen och vad de används för att motverka. Om du lider av depression, en tryckpunkt finns på ovansidan av foten bara ned från stortån kan minska och lindra den. För att förbättra din koncentration, kan du ansöka tryck till den punkt precis under handleden ben. Om du saknar energi eller känner alltför utmattad, kan du pressa på punkten mellan skenbenet och din vadmuskeln. Punkten mellan sternocleidomastoideus och trapezius kan användas för att hjälpa till med både huvudvärk och nacksmärta. Kan pressas Poängen med armbågen nära veck på utsidan av armen för att lindra skuldra. Poängen som i grunden är halvvägs mellan bröstbenet och naveln kan användas för att hjälpa till med mag-frågor, såsom halsbränna, matsmältningsbesvär och andra frågor som rör magen.

Överväganden

Några av de mer allvarliga problem och sjukdomar som har behandlats med akupressur har varit bröstcancer, diabetes, astma, artrit och depression. Naturligtvis är detta ingalunda en rekommenderad strategi, och du bör, om lider av en allvarlig sjukdom eller sjukdom, söka behandling från en läkare, till exempel en läkare eller specialist. Akupressur kan användas som ett komplement till mer traditionella medicinska metoder.