Foods te vermijden op de Paleo Diet

Het Paleolithicum dieet probeert de eetgewoonten van de primitieve mens van ongeveer 2 miljoen jaar geleden evenaren. Dit kan ook worden aangeduid als de 'jager-verzamelaar' dieet, omdat het nog steeds is een hoofdbestanddeel van sommige stammen in onderontwikkelde gebieden. Deze volkeren staan ​​bekend om hun lage tarieven van hart-en vaatziekten, beroerte en vele andere kwalen. Het dieet is ook bekend als de "holbewoner" of "stenen tijdperk", dieet, hoewel sommigen de voorkeur geven om te verwijzen naar het als de "Tuin van Eden" dieet.

Foods te vermijden

Het Paleolithicum periode bestond het proces van koken. Dit verwijdert veel van de voedingsmiddelen in de gemeenschappelijke voeding beschouwing. Raw korrels zijn niet eetbaar, totdat verwerkt en gekookt. Dit elimineert brood en pasta producten uit het Paleolithicum dieet. Andere voedingsmiddelen met soortgelijke problemen zijn bonen en aardappelen.

Voedingsmiddelen die de verwerking niet ter beschikking van de steentijd mensen eisen zijn ook verboden. Dit omvat zuivelproducten en suiker.

Veel voorstanders van de paleolithische dieet stel consumeren vetarme vlees. Terwijl de steentijd jagers-verzamelaars - als hij een succesvolle jager was - geconsumeerd vlees, wild vlees was veel lager in vetgehalte dan de gekweekte vlees in supermarkten.

Frisdranken uiteraard beschikbaar miljoenen jaren waren niet geleden. Drank keuzes zijn beperkt tot water en thee gemaakt met toegestane plantaardige bladeren. Sommige versies van de paleolithische dieet toestaan ​​voor de occasionele consumptie van bier of wijn.

Candy is ook verboden.