Folliculitis echte schimmel

Folliculitis is een ontsteking van een of meer van de haarzakjes op de huid. Er zijn een aantal bronnen voor de ontsteking die folliculitis definieert, inclusief de schimmel tinea barbae.

Oorzaak

Folliculitis treedt op wanneer de follikels op de huid beschadigd door frictie scheren of strakke kleding, overmatig zweten, huiduitslag zoals dermatitis, letsel, chirurgische wonden en het gebruik van pleisters. Nadat de schade, uw huid wordt vatbaar voor infecties van tinea barbae.

Symptomen

Symptomen van schimmel folliculitis jeukende witte bultjes met roodheid van de huid rondom het gebied. Als de aandoening ernstig is, kan de hobbels vullen met vloeistof en worden begeleid door gezwollen lymfeklieren en koorts, volgens de Mayo Clinic.

Functies

Fungal folliculitis komt het meest in het gebied waar een man groeit een baard, maar kan bij andere plaatsen op het lichaam.

Behandeling

De meest voorkomende behandeling van schimmelinfecties folliculitis is voorgeschreven orale antifungale medicatie zoals ketoconazol, itraconazol of fluconazol, meldt de Nieuw-Zeelandse Dermatologische Society.

Prognose

Schimmel folliculitis verdwijnt meestal met de behandeling, maar kan terugkeren in de toekomst, zo meldt de Amerikaanse National Library of Medicine.