Folklore Oplossing voor nierstenen

Folklore Oplossing voor nierstenen

Nierstenen zijn een pijnlijke aandoening waarbij kristallisatie van chemicaliën vormen stenen in de nieren. Volgens de National Kidney Information Clearing House, "Wetenschappers hebben bewijs gevonden van nierstenen in een 7000 jaar oude Egyptische mummie gevonden." De meeste nierstenen worden doorgegeven met uit medische ingreep, maar voor eeuwen hebben mensen komen met verschillende folklore technieken, diëten en tonics te voorkomen of te ontdoen van hen.

Wat zijn nierstenen?

Nierstenen zijn meestal gekristalliseerd calcium, oxalaat of fosfaat, dat afkomstig is van het voedsel dat we eten. Volgens de National Kidney Information Clearing House, "Normaal gesproken, urine bevat chemicaliën die voorkomen of de kristallen van de vorming te remmen. Deze remmers lijken niet te werken voor iedereen, echter, dus sommige mensen vormen stenen."

Artsen vandaag, met onze moderne kennis van nierstenen, zijn gekomen met voedingsaanbevelingen om de vorming van stenen te voorkomen. Het drinken van veel water, 2 tot 3 qt. een dag, is zeer aan te bevelen. Sommige artsen vertellen hun patiënten om voedingsmiddelen met een hoog calcium zoals zuivel vermijden. Sommige artsen raden weg te blijven van supplementen of medicijnen met vitamine D, zoals maagzuurremmers. Minder vlees eten is ook aan te bevelen. (Referentie: 1, National Kidney en urologische ...)

Waarschuwing

Al eeuwenlang mensen hebben geprobeerd om te genezen of te voorkomen nierstenen. Het is interessant om te lezen over deze folklore remedies en probeer te achterhalen wat de logica zij zouden hebben gebruikt om te komen met hen. De effectiviteit en veiligheid van deze middelen is niet bekend. Het is niet aan te raden dat u een van hen te gebruiken; ze zouden kunnen zijn heel riskant. Het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u een huis of folklore te verhelpen.

Het oude Europa

In sommige delen van het oude Europa werden nierstenen gezien als echte grind en stenen. In het oude Schotland, werd aangenomen dat het bloed van wilde geiten konden breken of te ontbinden nierstenen. Misschien is de reden hiervoor was dat de geiten werden verondersteld om te kunnen consumeren zo ongeveer alles.

Het advies van artsen op dit moment was vermijden eten zout. Springen op en neer werd verondersteld te breken van de steen, zodat het gemakkelijker kan worden doorgegeven. Daslook werd gedacht te verzachten een steen.

In de jaren 1800, een recept om nierstenen te verhelpen was om de huid van een egel te roosteren totdat de stekels werd een poeder, en voeg het poeder om een ​​drankje.

Het was ook van mening dat het drinken van je eigen urine kon emiminate grind (steentjes). Het drinken van water uit een bepaald goed in Ierland werd gedacht dat stenen genezen. In Engeland werd aangenomen dat bonen gevormd tot nierstenen. (Referentie Encyclopedia of Folk Medicine)

North America

In Noord-Amerika, groenten en fruit waren gericht op het genezen nierstenen. Men dacht dat het drinken van rode ui sap zou kunnen breken een steen, of dat, als de korrels in een perzik steen (pit) werden gegeten toen je wakker werd in de ochtend, zou grote opluchting worden gegeven om de pijn veroorzaakt door uw stenen.

Theesoorten zoals horsemint, watermeloen zaad, maïs zijde, viooltje of sarsaparilla kregen om stenen te behandelen. Het eten van aardbeien werd verondersteld om de vorming van stenen te voorkomen. (Referentie Encyclopedia of Folk Medicine)

Amerikaanse-indianen

Amerikaanse indianen planten geprobeerd nierstenen genezen. De plant Arctostaphylos Uva-Ursi, ook bekend als bearberry, werd gebruikt als een tonicum voor de nieren. (Referentie: \ Encyclopedia of Folk Medicine)

Sommige Amerikaanse-Indiaanse culturen geloofde waterkers kan lever-en nierproblemen te helpen en oplossen van nierstenen. Het werd ook gebruikt als een bloed zuiveraar. (Referentie watercress.com)

Moderne Remedies Op basis van Folklore

Sommige folklore remedies voor nierstenen zijn nog steeds in gebruik. De meest populaire oplossing is het drinken van de combinatie van citroensap en olijfolie. Er zijn vele variaties op deze remedie, zoals azijn en olijfolie, limoensap en kokosolie, het eten van appels met olijfolie, en het eten van augurken in azijn basis.