Focal hersentumor Symptomen

Focal hersentumor Symptomen

Een focale hersentumor symptoom verwijst naar een symptoom veroorzaakt door de hersentumor als gevolg van de specifieke plaats in de hersenen. Afhankelijk van waar de tumor is, zullen er verschillende brandpunten hersentumor symptomen.

Focal Symptomen

Focal symptomen zijn spiertrekkingen of been schokken in één arm of been, problemen met spraak of wandelen, gevoelloosheid of tintelingen, dubbel zien, oorsuizen of zoemend geluid en afwijkende smaken en geuren.

Hersenstam

Tumoren in de hersenstam kan braken, verlies van coördinatie, spierzwakte in een kant van het gezicht, moeite met slikken en hoofdpijn.

Cerebellum

Een tumor in het cerebellum kan een verlies van ingewikkelde spiercoördinatie, onduidelijke spraak en moeilijk lopen veroorzaken.

Frontal Lobe

Frontale kwab tumoren kunnen veroorzaken op korte termijn geheugenverlies, epileptische aanvallen, eenzijdige verlamming, verminderde oordeel en veranderingen in de persoonlijkheid.

Corpus callosum

Tumoren in het corpus callosum kan leiden tot stoornissen van het oordeels, gebrekkig geheugen en gedrags- of veranderingen in de persoonlijkheid.