Florence Nightingale syndroom

Het Florence Nightingale syndroom wordt ook wel aangeduid als het Florence Nightingale Effect. Dit syndroom gebeurt wanneer een individu de zorg voor een ander individu ontwikkelt romantische gevoelens voor hen. Meer specifiek de Florence Nightingale syndroom is een psychologisch complex dat er kan gebeuren als een kwetsbare patiënt wordt verzorgd en hun verzorger ontwikkelt romantische en vaak erotische gevoelens voor hen. Het Florence Nightingale syndroom kan ook optreden wanneer de patiënt ontwikkelt romantische gevoelens voor hun verzorger als ze beginnen aan hen als hun beschermer te zien.

Geschiedenis

Zoals het beroep van verpleegkundige ontwikkeld door middel van de jaren 1800 Florence Nightingale was een drijvende kracht achter het. Florence Nightingale was van een upper-class familie en in die dagen mensen in haar echelon zou niet een verpleegkundige zijn. Verpleging was voor arme mensen van lagere klasse gezinnen. Nachtegaal was echter zorgzaam en, tot ontzetting van haar familie, werd verpleegster tegen hun zin. Door de jaren heen Nightingale een revolutie in de verpleegkundig beroep. Haar bevindingen en observaties in haar 1860 "Notes on Nursing: Wat het is, wat het niet is" later werd een fundament voor verpleegkundig onderwijs. Nightingale bracht netheid en respect voor patiënten in ziekenhuizen en in samenwerking met Elizabeth Blackwell opende de eerste school van de verpleging in Engeland in 1869. Ironisch genoeg Florence Nightingale nooit echt verliefd op een van haar patiënten. Het Florence Nightingale syndroom is vernoemd naar haar vanwege haar diepe passie voor het vak en de zorg voor haar patiënten.

Misvattingen

Het Florence Nightingale syndroom is geen medisch erkende syndroom, maar eerder veelbesproken en vaak gezien in de popcultuur urban legend.

Symptomen

Symptomen van het Florence Nightingale syndroom zou zeer vergelijkbaar met die van het vallen in liefde met iemand of met een intens verliefd zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden de naam kwam van een vrouw met zorg en liefde voor patiënten en niets ongepaste of erotisch.

Effecten

De effecten van de Florence Nightingale syndroom zal verschillen afhankelijk van de verzorger en patiënt. Ofwel individu kan een onschuldig pletten of verliefd op de andere te ontwikkelen; de effecten zou onschadelijk zijn, tenzij een individuele gehandeld op die gevoelens.

Als een conciërge gehandeld gevoelens ontwikkeld voor een patiënt in hun zorg dat onethisch zou zijn; Daarom kon het effect van de Florence Nightingale syndroom beëindiging van hun positie als een zorgverlener zijn.

Als een patiënt geprobeerd om op te treden op gevoelens ten opzichte van een huismeester ze konden worden ontkend die zou resulteren in verlegenheid.

Preventie / Oplossing

Medische en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg worden verteld hele school en een eed afleggen om hun patiënten de best mogelijke zorg te geven. Net als een advocaat niet kan stuitligging client privilege de zorgverzekeraar is dat verzorger lijn niet naar stuitligging door zich romantisch betrokken. Voorkoming van het Florence Nightingale syndroom is zich bewust van de taak te blijven zijn een professionele zorgverlener en observeer professionele grenzen.