Florence Nightingale Regels

Florence Nightingale Regels

Florence Nightingale (1820-1910) veranderde de praktijk van de verpleegkundige in 1860 met de publicatie van haar baanbrekende werk, "Notes on Nursing." Miss Nightingale beschrijft 13 regel categorieën voor de zorg voor zieke en gestoorde patiënten. Ze noemt de regels "hints." Haar voornaamste aandachtspunten waren geduldig hygiënische omstandigheden, milieu-omstandigheden, patiëntenzorg, het beheer en de patiënt observatietechnieken.

Achtergrond

Florence Nightingale was bevoorrecht, en voorzien van een klassieke opleiding. Verpleging was niet een gerespecteerd beroep in het midden van de 19e eeuw, maar ondanks de druk van de familie, Nightingale ontvangen medische opleiding in een ziekenhuis in Kaiserwerth, Duitsland. Haar Krimoorlog verpleging ervaring was de basis voor de "Notes on Nursing."

Ventilatie en Warming

Nightingale was een visionair. Haar bezorgdheid over het milieu sanitaire voorzieningen kan worden gevonden in het moderne ziekenhuis praktijken. De Nightingale Instituut voor Volksgezondheid en Milieu erkent de onlosmakelijke band tussen mens en milieu en gezondheid. Haar eerste drie regels betrekking hebben op de luchtkwaliteit, kleinzielige management praktijken en gezond wonen. Ze benadrukt het belang van open ramen aan weerszijden van een kamer om de cross-ventilatie mogelijk te maken. Ze geloofden dat de bron van de ziekte bij de mens is veroorzaakt door uitwasemingen, of bedorven lucht, volgens de Florence Nightingale Museum website.

Ruis

Volgens de "Notes on Nursing," Nightingale erkende zieke mensen vereisen speciale aandacht vanwege hun onvermijdelijke opsluiting in een ziekenhuis of thuis. Regel 4 waarschuwt dat "onnodig lawaai, of ruis die een verwachting in de geest creëert, is wat pijn doet de patiënt." Zij benadrukte het belang van het toestaan ​​van patiënten ongestoorde rust.

Verpleegkundigen moeten niet patiënten vereisen om berichten te herhalen, en even belangrijk is dat verpleegkundigen altijd moet het gezicht van de patiënt tijdens het spreken. Nightingale beschouwd onderbrekingen of plotselinge communicatie door verpleegkundigen aan patiënten schadelijk. Verpleegkundigen mogen nooit zitten, mager of onnodig schudden bed van een patiënt. Verpleegkundigen moeten beknopt communicatie betuigen aan patiënten en uitleg van de redenering achter de beslissing te voorkomen.

Hoewel niet alle muziek is acceptabel, vond ze blaasinstrumenten, snaarinstrumenten en de menselijke stem gunstig voor patiënten.

Variëteit

Volgens regel 5, vorm en kleur in de omgeving van de patiënt is belangrijk. Nachtegaal omhelst de deugden van de geest over het lichaam genezing door het bijwonen van het verzoek van de patiënt voor gevarieerd eten stoffen, snijbloemen en een uitzicht op het buitenleven.

Patiënt Eten

Voeding en vloeistoffen zijn essentieel voor het herstel van de patiënt en de overleving. Regels 6 en 7 vastgestelde richtlijnen voor de voedselinname en soorten voedsel het meest gunstig voor de patiënten. Nightingale benadrukt het belang van de uitoefening van een professioneel oordeel verpleegkundigen '. Ze beschrijft de voordelen van bouillon en de noodzaak om een ​​nauwkeurige en consistente schema ontwikkelen. Zij adviseert verpleegkundigen aan patiënten over de timing en persoonlijke voorkeur te raadplegen.

Bed en beddengoed

Volgens regel 8, moeten beddengoed patiënten worden gewassen of gelucht vaak. Nachtegaal specificeert de dimensie, de grootte en de samenstelling van een ideale patiënt bed. Patiënten dienen kussen regelingen die de rug ondersteunen en optimaliseren ademhaling capaciteit.

Licht en Hygiëne

Nightingale geloofde in de noodzaak van reinheid patiënten en regels 9, 10 en 11 betreffen reducerende bacteriën in de omgeving van de patiënt. Wanden en vloeren vereisen zorgvuldige dagelijkse schoonmaak, ze geloofde, en voldoende licht in de kamer van de patiënt is belangrijk. Voldoende verlichting, verklaarde ze, was belangrijk voor een goede reiniging en voor de houding van een patiënt. Na de publicatie van haar "Notes on Nursing," Joseph Lister gevonden dat de ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën. Nachtegaal aanvaard de kiem theorie.

Valse-Hope Chattering

Volgens regel 12, verpleegkundigen, bezoekers en familieleden moeten gekwetter of bagatelliseren toestand van de patiënt te voorkomen. Nachtegaal zegt breiden ongevraagd advies aan zieke patiënten is over het algemeen niet aan te raden

Observatie

Het vermogen van de verpleegster om te observeren en rapporteren de conditie van een patiënt vereist een zorgvuldige analyse van de eigenaardigheden van de patiënt en andere relevante factoren. De kunst en wetenschap van observatie wordt verkregen door de ervaring van een verpleegster. Regel 13 biedt een kader voor het observeren van temperament, huidskleur, lichamelijke zwakte en andere factoren van cruciaal belang voor een analyse van de waarneembare veranderingen bij patiënten.