Florence Nightingale Nursing theorieën over leiderschap

Florence Nightingale Nursing theorieën over leiderschap

Florence Nightingale, geboren in 1820 van een welvarende Engels gezin, besloot op jonge leeftijd dat ze werd geroepen om iets speciaals te doen met haar leven. Toen ze koos verpleging, het was een onaangename verrassing voor haar familie sinds de verpleging was toen een bezetting van de lagere klassen. Ondanks bezwaren, volhardde ze werd opgeleid, en verpleegd Britse soldaten tijdens de Krimoorlog.

Haar ideeën over hygiëne en preventie en de verantwoordelijkheden van de getrainde verpleegkundige evenals haar pleidooi voor een goede opleiding, leidde uiteindelijk tot de oprichting van het Medical College Leger en de Nightingale School en Thuis voor verpleegkundigen. Notes op Nursing lijkt gezond verstand vandaag, maar ideeën ongehoord bevatte tijdens haar tijd. Ze was een vaste gelovige in het belang van de verpleegkundige de volledige verantwoordelijkheid voor een patiënt. Ze stierf in 1910.

Focus op preventie

Florence Nightingale geloofde dat een groot deel van de ziekte werd veroorzaakt door slechte verpleging in plaats van de oorspronkelijke verwonding of ziekte. In Notes on Nursing, schreef ze dat de natuur probeerde om het lichaam te genezen, ondanks de gemeenschappelijke verpleging praktijken van de dag die eigenlijk belemmerd genezing. Naar haar mening, de verpleegster was verantwoordelijk voor het ontwerpen van een algemeen plan dat een sfeer dat de genezing bevordert gemaakt: schone lucht, goed eten, onafgebroken rust, respect voor de patiënt en de netheid van de omgeving.

Constant Waakzaamheid

Nightingale vraagtekens enkele van de excuses die worden gebruikt door verpleegkundigen om uit te leggen waarom iets mis is met een patiënt ging. Ze schreef: "Ik was er niet op het moment," kan niet worden getolereerd als een verklaring. Ze geloofden dat de verpleegkundige werd belast met het maken van zorgen dat de beginselen van goede verpleging werden allen tijde door de oprichting van een routine die ondergeschikten kon volgen, terwijl de verpleegkundige lag te slapen of het doen van boodschappen uitgevoerd.

Persoonlijke Verantwoordelijkheid

In haar zoektocht naar een betere hygiëne, Nachtegaal geloofde kan het nodig zijn voor de verpleegkundige om handwerk haarzelf als er niemand anders om het te doen. Ze schreef dat, hoewel het niet wenselijk is om te zien een verpleegster vloer schrobben of wassen van beddengoed, deze klusjes gewoon gedaan moet worden. Als niemand anders beschikbaar is, moet de verpleegkundige hen te doen. Ze had een lange lijst van taken, waaronder het opnemen van vloerbedekking, een dag verplaatsen van de patiënt naar een fris bed tweemaal, spoelen bed pannen en de opwarming van de patiënt met hete stenen, flessen en washandjes. Alle viel op de verpleegkundige, schreef ze, als er geen andere hulp.

Training van alle vrouwen

Nightingale schreef dat alle vrouwen verpleegkundigen tot op zekere hoogte moeten zijn en moeten leren om hun huizen in een gezaghebbende manier om ziekte te voorkomen beheren. Ze schold "moderne" Engels vrouwen voor het feit dat huishoudens minder gezond dan hun grootmoeders. Ze wijten de stijging van de ziekte aan het gebrek aan blootstelling aan licht en lucht tussen de middenklasse en de luiheid van vrouwen in verband met hun hulp in de huishouding. Alle hulp moet worden getraind, schreef ze, en ze moeten voortdurend worden beheerd. Ze geloofden dat het de plicht van de opgeleide verpleegkundige aan de basisprincipes van hygiëne mee aan de vrouwen die haar in dienst voor een ziek familielid, waardoor de mogelijkheid van een goede gezondheid tot een grote populatie verspreiden.

Geestelijk welzijn van de patiënt

Nachtegaal schreef hoed de verpleegkundige had de verantwoordelijkheid voor het verstrekken van leiderschap in de oprichting van een sfeer van rust en genezing in het huishouden, evenals het ziekenhuis. Ze moedigde verpleegkundigen om de familie te trainen om rustig spraak te gebruiken, zorgen voor ononderbroken slaap, zorgen voor vrolijke gesprek en fleuren de ziekenkamer met levende planten, snijbloemen, evenals een verandering van uitzicht. Ze pleitte ook aantrekkelijk voedsel ontworpen rond de eigen smaak van de patiënt.