Fish & Skin Disease

Fish & Skin Disease

Ook bekend als ichthyosis, vis en huidziekte is een huidaandoening gekenmerkt door het optreden van dode cellen die verzamelen op het oppervlak van de huid in droge, clumpy patches.

Feiten

Volgens de Ichthyose Foundation, er ten minste 28 variaties van de aandoening, met ichthyosis vulgaris-de meest voorkomende variant invloed een op de 250 personen. Vis en huidziekte is een erfelijke aandoening die het vaakst presenteert in de vroege jeugd.

Diagnose

Artsen kunnen ichthyosis diagnose door te kijken naar de huid en wijzend op de verschijning van de Polygonale plekken een indicatie van de aandoening. DNA-onderzoek kan ook bepalen of de genmutatie die ichthyosis veroorzaakt aanwezig is.

Cure

Er is geen bekende remedie voor vis en huidziekte.

Behandeling

Lotions met salicylzuur of melkzuur zal helpen bij het verwijderen van de opbouw van dode huidcellen. Moisturizers worden gebruikt om de huid te helpen vocht vasthouden, mogelijk vertragen of voorkomen van verdere uitbraken. Omdat uitbraken komen het meest voor bij droog weer, het runnen van een luchtbevochtiger zal helpen toe te voegen broodnodige vocht in de lucht.

Waarschuwingen

Overmatig krabben droge huid patches kunnen bloeden en breken van de huid, waardoor de kans op infectie. In sommige gevallen kan ichthyosis vermogen van het lichaam te zweten, wat kan leiden tot een gevaarlijke stijging van de lichaamstemperatuur te remmen. Uitbraken die zich voordoen in de buurt van een gewricht kan bewegen pijnlijk.