Finns det ett botemedel mot epilepsi?

Epilepsi är en neurologisk sjukdom som orsakas av för hög elektrisk aktivitet i hjärnan. Det finns många olika typer av epilepsi, som kan manifestera på en mängd olika sätt. Beroende på vilken typ av epilepsi, kan läkare rekommenderar farmakologisk behandling, operation eller andra behandlingar.

Identifiering

Epilepsi är en sjukdom där de drabbade en del av återkommande och oprovocerade anfall. Dessa anfall orsakas av okontrollerad och förhöjd elektrisk aktivitet i hjärnan. Epilepsi är ett samlingsnamn för en rad olika förhållanden som alla innebär en ökad hjärn elektrisk aktivitet.

Typer

Epilepsi är klassificerad baserad på en mängd olika faktorer, inklusive vad som utlöser det första och av de observerbara symptom som inträffar under ett anfall. Epilepsi kan också klassificerad baserat var i hjärnan de uppstår och vad som verkar få de faktiska anfall. År 1989 utvecklade International League Against Epilepsy ett klassificeringssystem baserat på orsaken till anfall och var de förekommer.

Förebyggande / Lösning

Den primära metoden för behandling av epilepsi är användningen av antiepileptika. Det finns 19 olika typer av antiepileptika som används för att behandla epilepsi. Vanligtvis en patient kommer att började med en medicin, men om det visar sig vara otillräckliga, andra läkemedel som förskrivs som tillägg till den primära medicineringen. Beroende på typen av epilepsi och de symptom som är olika mediciner ofta rekommenderas.

Överväganden

I vissa fall behöver epileptiker inte svara på antikonvulsiv behandling. I dessa fall, ibland finns det ett litet område i hjärnan som orsakar kramper som kan opereras bort. Detta kan vara särskilt effektiva om de beslag orsakas av en tumör eller om fokus för epilepsi i tinningloben, som kan opereras opereras med relativ lätthet. I andra fall, elektrisk stimulering av hjärnan genom att sätta in en elektrod in i hjärnan och som passerar en liten elektrisk ström genom den kan bidra till att lindra symptomen.

Varning

Antikonvulsiva mediciner inte bota epilepsi. De hjälper bara för att lindra sina symptom. Dessutom kan användningen av dessa läkemedel under längre tidsperioder har betydande och allvarliga biverkningar. Även i vissa fall kirurgi kan vara botande mot epilepsi finns det betydande risker med någon typ av neurokirurgi. Å andra sidan, inträffar vissa former av epilepsi endast under vissa tider i barndomen och kommer att försvinna på egen hand utan någon behandling.