Finns det en vitamin för att hjälpa att bli av vårtor?

Hittade lätt i livsmedel och kosttillskott, kan vitaminer vara svaret på läkning och förebygga dina fula, besvärliga vårtor. Vitaminerna A, C och E alla arbeta för att behandla vårtor. Du kan också få hjälp från några andra grundläggande huskurer. Om vitaminer inte lindra dina symtom ska du kontakta din läkare.

Vitaminer för att bli av med vårtor

Kämpa vårtorna med vitamin A. Det finns bevis för att vitamin A hjälper till att bygga ditt immunförsvar och slagsmål vårtor, som författare till boken "Läkarnas bok hem rättsmedel för kvinnor" hittats. Leta efter vitamin A i sockerärtor, morötter, gröna bladgrönsaker och squash. Om du inte får tillräckligt med vitamin A från enbart diet, örter 2000, en online-resurs för alternativa terapier, rekommenderar att ta 25.000 IU vitamin A två gånger dagligen i 10 dagar. Om du är gravid, ska du inte ta mer än 5000 IE dagligen.

C-vitamin kommer hjälper också stödja ditt immunförsvar. C-vitamin hjälper till att förhindra framtida upprepningar av vårtor. Ta 1000 mg C-vitamin tre gånger om dagen. Förutom att ta C-vitamin oralt, kan du också använda det lokalt. Blanda pulveriserad vitamin C med vatten och sprida den över vårtorna. Om dina vårtor finns på ditt könsorgan, se till att späda ut C-vitamin pulver noggrant, eftersom dessa vårtor är särskilt känsliga.

Tillämpa vitamin E lokalt även kommer att hjälpa till att läka det drabbade området. Skapa en kompress ur en bit flanell, bomull eller gasbinda och häll innehållet i en E-vitamin kapsel på kompress. Använd den till det drabbade området.

Efter bad, se till att torka din vårta - som vårtor trivs i fuktiga miljöer - och hålla det torrt kommer att minska sin chans att sprida sig. Du kanske även aloe vera gel lugnande. Att tillämpa aloe vera gel, sandskädda en liten mängd på en kompress och tillämpa den på det drabbade området. Förutom aloe vera gel, du kan också prova att lägga några droppar tea tree olja till en kompress. Tea tree olja har antivirala och antibakteriella egenskaper.

När ska ringa din läkare

Se din läkare om det efter två månader hemma-behandlingar vårtorna inte försvinner. Din läkare kan välja att tillämpa flytande kväve eller ens en laser för att ta bort envisa vårtor. Dessutom kan kvinnor som rakar benen nytta att få en vårta bort av en läkare, som rakning kan sprida vårtan viruset till andra delar av benen. Om du utvecklar en vårta på ditt ansikte ser din hudläkare, som ansiktsservetter har för små detaljer för at-home rättsmedel.