Fijne motorische controle bij mensen

Fijne motorische controle bij mensen

Fijne motoriek bij mensen is een proces dat zowel tijd en de gangbare praktijk. Dit type motor control omvat het gecoördineerd gebruik van de ogen, handen en soms ook voeten om de gewenste taak uit te voeren, zoals het dichtknopen van een overhemd of een brief schrijven. Elke vaardigheid die het gebruik van kleine bewegingen in een nauwkeurige wijze vereist valt in het rijk van de fijne motoriek.

Soorten

Tijdens de kinderschoenen staat, fijne motoriek zorgen voor het vermogen om te begrijpen en te coördineren oogbewegingen. Als baby's groeien, fijne motoriek helpt bij self-feeding vaardigheden, het manipuleren van objecten en de coördinatie van de handen. Tijdens de kindertijd, meer geavanceerde fijne motoriek zorgt voor de ontwikkeling van meer complexe vaardigheden zoals tekenen, schrijven, het openen van deuren en complexe bewegingen van de voeten, zoals hoppen, overslaan en dansen.

Identificatie

Volgens de National Library of Medicine, fijne motoriek impliceert coördinatie van de bewegingen van de spieren, skelet en neurologische systemen om precieze bewegingen te produceren. Kinderartsen identificeren het niveau van de fijne motoriek bij kinderen. Dit kan helpen bij de diagnose een aantal ontwikkelingsproblemen, waaronder mentale retardatie en perifere zenuw dysfunctie. Beoordeling van de fijne motoriek vaardigheden vindt vaak plaats tijdens schoolvakanties readiness assessments en op regelmatige goed kind bezoeken.

Time Frame

Ontwikkeling van de fijne motorische controle vindt plaats als het zenuwstelsel rijpt tijdens de kindertijd. Praktijk, kennis en tijd nodig zijn om fijne motoriek, die jaren duurt om te ontwikkelen, net als bewustzijn en planning van een taak op te bouwen. Humans volledige ontwikkeling van hun fijne motoriek door de leeftijd van 12.

Overwegingen

Baby's en kinderen zich verschillend ontwikkelen, en ouders moeten niet één baby's fijne motoriek vergelijken met die van een ander aan intelligentie of vaardigheden van een kind te bepalen. Sommige kinderen uiten meer interesse in fijne motorische activiteiten, zoals puzzelen, werkende knoppen of ritsen of het voeden van zichzelf, dan anderen. In plaats van plagen of schelden kinderen die niet geïnteresseerd in deze vaardigheden, moeten de ouders succes met fijne motoriek stimuleren en zorgen voor activiteiten die de kinderen leuk om te doen.

Preventie / Solution

De Ohio State University raadt activiteiten om ontwikkeling te bevorderen en bij kinderen en bij mensen die neurologische schade hebben geleden te voorkomen dat verdere verslechtering van de fijne motoriek. Deze activiteiten omvatten verfrommelen papier, het oppakken van kleine bonen en zet ze in een kom of beker, met behulp van een schaar te snijden uit vormen, kralen rijgen of macaroni, stapelen blokken of munten of stuiteren van een kleine bal en vangen. Kinderen het uitvoeren van deze activiteiten vereisen toezicht van volwassenen, en volwassenen kunnen overwegen om een ​​spelletje of meedoen met het kind om de ervaring nog aangenamer te maken.