Fibromyalgie oplaaien Oorzaken

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie is een chronische aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Patiënten met fibromyalgie lijden aan chronische pijn, meestal in de gewrichten, pezen en ligamenten, maar gaat vaak gepaard met een algemene "vermoeidheid", gebrek aan energie en gevoelige plekken waar zelfs de geringste aanraking veroorzaakt pijn. Artsen zeggen dat sommige gevallen van fibromyalgie beginnen na een fysiek trauma of emotionele maar niet allemaal doen.

Wat veroorzaakt Fibromyalgie?

Artsen beweren dat emotionele of fysieke triggers een flare in fibromyalgie symptomen kan veroorzaken. Een flare, kort voor flare-up, meestal gepaard gaat met constante pijn en lethargie. Patiënten die lijden aan een fibromyalgie flare vaak niet zitten, staan ​​of liggen comfortabel voor langere tijd.

Flare-ups kan worden veroorzaakt door sterke emoties zoals depressie, boosheid of stress. Fibromyalgie fakkels kan ook worden veroorzaakt door fysieke problemen zoals de teveel oefening om het begin van een ziekte. Koud, vochtig weer of extreme hitte, iets dat stress legt op het lichaam, kan ook fungeren als triggers voor een flare-up.

Hoe om opflakkeringen te voorkomen?

Het voorkomen van een flare-up van fibromyalgie is de beste vorm van behandeling, maar niet zo gemakkelijk gedaan. Artsen raden dat patiënten blijven omdat anders gezond mogelijk, het nemen van voorzorgsmaatregelen tegen seizoensgebonden verkoudheden en de griep. Patiënten moeten ook hun lichamelijke activiteit te beperken. Oefening wordt aanbevolen, maar doet te veel, vooral zware inspanning die een flare kan veroorzaken. Artsen raden ook aan stemmingsstabiliserende activiteiten zoals yoga en anti-depressiva te helpen afweren de emotioneel-getriggerd flares.