Fibromyalgie & Nutrition

De oorzaken van fibromyalgie niet volledig begrepen door artsen. De symptomen variëren sterk van persoon tot persoon, maar bijna altijd zijn pijn en vermoeidheid. Vermindering ontsteking is essentieel voor pijnbestrijding. Vermoeidheid kan ontstaan ​​door uitdroging, vitaminen of mineralen tekorten en toxinen in het lichaam. Om deze redenen moet de fibromyalgie lijder hun dieet richten op voedingsmiddelen die zijn anti-inflammatoire in de natuur, en veel vezels, om de uitscheiding van gifstoffen uit het lichaam te bevorderen. Antioxidanten zijn ook van cruciaal belang voor de voeding van de fibromyalgie-lijder. Sommige studies, zoals de 1980 studie van 6500 mensen in China besproken in de controversiële boek "The China Study" door T. Colin Campbell en Thomas M. Campbell, toonden een verband tussen dieet rijk aan dierlijke eiwitten en weinig antioxidanten, en het ontstaan ​​van chronische ziekten zoals fibromyalgie.

Anti-Inflammatory Foods

Het verminderen van ontstekingen vermindert pijn. Wie over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen (zoals die welke naproxen) genomen getuige de verbinding tussen pijn en de vermindering van ontsteking. De meeste "Top 10 Anti-Inflammatory Foods" lijsten, met inbegrip van de lijst vinden op dLife.com (een website voor diabetici) bevatten deze voedingsmiddelen:-gras rundvlees, zalm, olijfolie, salades, kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool, kersen, bosbessen, kurkuma, knoflook, gember en groene thee. Verse groenten en fruit, volle granen, noten (vooral walnoten en pistachenoten) zijn ook uitstekende bronnen van anti-inflammatoire eigenschappen.

Vezelrijke producten

Voor een goed functioneren van het spijsverteringsstelsel, dat nutriënten beweegt het gehele lichaam en elimineert toxines, een dieet rijk aan vezelrijke voedingsmiddelen essentieel. Om verstopping te voorkomen, moet vezelrijke producten vergezeld gaan van voldoende hoeveelheden water. Net als bij anti-inflammatoire voedingsmiddelen, verse groenten en fruit, volle granen, bonen en noten top van de lijst als het gaat om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels. Uitstekende bronnen van vezels bevatten frambozen, volkoren spaghetti, gekookte gerst, spliterwten, zwarte bonen, artisjokken en gekookte erwten.

Antioxidanten

Zich hechten aan vrije radicalen die de lichaamscellen beschadigen en bevorderen ziekte, antioxidanten echt een waardevolle toevoeging aan de voeding van de fibromyalgie patiënt. Nogmaals, veel van de levensmiddelen op de ontstekingsremmende en vezelrijk lijsten zijn ook die rijk aan antioxidanten. Top 10 lijsten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten bevatten broccoli, tomaten, spinazie en wortelen in de groente familie. Bovenaan de lijst van vruchten zijn bessen en druiven. Volle granen, thee, soja en knoflook zijn ook uitstekende bronnen voor antioxidanten.

Foods te vermijden

Alcohol, suiker, cafeïne, verwerkt en geraffineerd voedsel, verzadigde en gehydrogeneerde vetten, zuivel en rood vlees zijn allemaal aangetoond vermoeidheid, spierpijn en ontsteking verhogen. Schijnbaar gezonde fruit zoals citrus, ananas en kokos moeten met mate worden gegeten vanwege hun hoge suikergehalte. Als je zuivel moet hebben, maakt het weinig vet, en vasthouden aan gevogelte of vis waar mogelijk.

It All Makes Sense

Hoewel artsen kunnen niet begrijpen wat de oorzaken van fibromyalgie, weten ze wat fibromyalgie doet aan het lichaam. Het veroorzaakt stress, een verzwakt immuunsysteem, een opbouw van toxines die leiden tot vermoeidheid en spierpijn, en het onvermogen om goed te absorberen vitaminen en andere voedingsstoffen essentieel voor een goede gezondheid. Het eten van een gezond dieet, en het nemen van vitaminen en andere supplementen zoals voorgeschreven, kan sterk verminderen van de pijn en vermoeidheid als gevolg van fibromyalgie.