Fibromyalgie Neck & Back Pain

Fibromyalgie is een relatief veel voorkomende aandoening gekenmerkt door chronische, wijdverspreide pijn en tederheid en pijn in de nek en rugpijn zijn een van de belangrijkste symptomen. De ervaring van constante-fibromyalgie gerelateerde nek- en rugpijn kan zeer invaliderend. Hoewel de exacte oorzaken van fibromyalgie pijn blijft een mysterie voor de medische professie, de negatieve effecten van de aandoening zijn goed gedocumenteerd en behandelingen beschikbaar.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische, niet-levensbedreigende pijn die de spieren van het lichaam beïnvloedt en gaat meestal gepaard met vermoeidheid, zwakte en andere symptomen. Schattingen geven aan dat 10 miljoen Amerikanen en tot 5 procent van de wereldbevolking lijdt aan fibromyalgie. De conditie is significant meer voor bij vrouwen, en vaak een genetische component. Andere risicofactoren voor fibromyalgie omvatten slaapstoornissen, reumatische ziekte en ouderdom. Omdat er geen lab tests die fibromyalgie kan diagnosticeren, artsen gebruiken patiënt geschiedenissen en een onderzoek naar specifieke punten op het lichaam om een ​​diagnose te stellen.

Diagnose

Fibromyalgie pijn treedt op 11 of meer van de specifieke punten die artsen onderzoeken bij de diagnose van fibromyalgie. Deze gebieden worden "tender points." Patiënten met fibromyalgie zullen aanzienlijke pijn ervaart wanneer gevoelige punten licht worden ingedrukt. De nek en rug bevatten 10 van de 18 gevoelige punten op het lichaam, die helpt verklaren waarom fibromyalgie-gerelateerde nek en rugpijn dergelijk gemeenschappelijk kwaal.

Oorzaken

De oorzaken van fibromyalgie nek en rugpijn zijn nog onbekend. Er zijn correlaties met genetische en de fysieke of psychische ziekten, waaronder chronische vermoeidheidssyndroom, depressie en posttraumatische stressstoornis. Recent onderzoek suggereert dat fibromyalgie wordt veroorzaakt door een verstoring in het zenuwstelsel dat de regulering van chemische stoffen in de hersenen, die pijnperceptie verhoogt verandert. Verhoogde pijn kan leiden tot stress en angst, die nog meer pijn kunnen veroorzaken en zorgen voor een vicieuze cirkel.

Gevolgen

Fibromyalgie nek en rugpijn kan sterk belemmeren uw dag-tot-dag-activiteiten. Mobiliteit wordt beperkt, omdat de nek en rug spieren zijn betrokken bij vele bewegingen van het lichaam. De pijn kan de slaap verstoren, waardoor de patiënt het gevoel voortdurend moe en slaaptekort. Fibromyalgie nek en rugpijn kan ook zorgen dat je minder actief en ongezond geworden. Verminderde lichamelijke conditie kan bijdragen aan vermoeidheid, en de verergering van de symptomen van deze spiraal vaak van invloed op patiënten emotioneel. Extra belasting kunnen uit gebrek aan begrip van anderen, omdat de symptomen van fibromyalgie zijn meestal onzichtbaar. Het is duidelijk dat fibromyalgie nek- en rugpijn negatieve invloed hebben op vele aspecten van het leven van patiënten.

Behandeling

Er is geen behandeling voor fibromyalgie, maar behandelingen kunnen helpen verlichten nek en rugpijn. Artsen vaak voorschrijven pijnstillende drugs en antidepressiva. Antidepressiva kunnen de slaap verbeteren en behandelen de depressie die fibromyalgie kunnen begeleiden. U kunt ook uw arts te raadplegen over het maken van een slaap regime dat kan u helpen zich meer uitgerust, of proberen fysiotherapie om nek- en rugklachten te verminderen in je spieren. Fibromyalgie patiënten kunnen ook baat hebben bij psychologische behandeling, met inbegrip van advisering en ondersteuning van groepen.