Fibromyalgie Behandeling Richtlijnen

Fibromyalgie (FM) is een cluster van symptomen zoals lopende en wijdverspreide pijn in de spieren en bindweefsel, verhoogde gevoeligheid voor pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, en cognitieve en emotionele stoornissen. Ongeveer 10 miljoen Amerikanen, meestal vrouwen, zijn gediagnosticeerd met FM. Het syndroom is niet te genezen en kan worden slopende in ernstige gevallen. Echter, fibromyalgie behandelrichtlijnen aanbevolen door de Nationale Vereniging Fibromyalgie laten ruimte voor passende, geïndividualiseerde medische protocollen die een betere kwaliteit van leven te waarborgen.

Managing Pain

Richtlijnen fibromyalgie behandeling vereisen dat pijnbestrijding worden aangepakt. Niet-steriodal anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen en naproxen vaak voorgeschreven. Tramadol is een niet-narcotische pijnstiller die is effectief in het verlichten van pijn FM bewezen worden, soms in combinatie met acetominofen. In sommige gevallen worden lidocaïne injecties gebruikt om gelokaliseerde pijn in spieren.

Het behandelen van co-bestaande voorwaarden

FM patiënten vaak aanwezig met comorbide, of co-bestaande voorwaarden. Depressie en angst, bijvoorbeeld, worden gevonden in ongeveer 20 procent van de mensen met FM volgens de NFA. Andere gebruikelijke gelijktijdig bestaande aandoeningen omvatten rusteloze benen syndroom, prikkelbare darm syndroom, hoofdpijn, chronische vermoeidheid syndroom en reumatoïde artritis. Het behandelen van co-bestaande voorwaarden vaak verbetert de FM-symptomen ook.

Sleep management

Verstoorde slaap is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie. De behandeling moet aanbevelingen bevatten over veranderingen in levensstijl die u zullen helpen een betere nachtrust te bevorderen. Patiënten zijn over het algemeen geadviseerd om cafeïne en alcohol te vermijden voor het slapen gaan, om een ​​normale tijd om wakker te worden en gaan slapen vast te stellen, en om te zorgen voor de omgeving is comfortabel en vrij van storingen. Indien nodig, kan uw arts een lage dosis van bepaalde antidepressiva voorschrijven om u te helpen slapen. Antidepressiva verhogen serotonine, die helpen bij het verminderen van pijn in aanvulling op het bevorderen van de slaap.

Oefening

Een regime van zachte stretching en schokvrije, niet-repetitieve oefening is aangetoond dat de symptomen van fibromyalgie verminderen. Mayo Clinic stelt ontwikkelen van een regime dat gelijkmatig toon spieren als middel om pijn te verminderen. De NFA raadt het lopen, met behulp van een stationaire fiets, en het zwembad therapie, maar waarschuwt dat de oefening moet worden uitgevoerd met de begeleiding van een fysiotherapeut. Twintig minuten activiteit drie keer per week wordt aanbevolen.

Andere medicijnen

Omdat FM is een cluster van symptomen optreden samen plaats van een ziekte met een specifieke oorzaak, fibromyalgie behandeling geïndividualiseerd specifieke symptomen van elke patiënt pakken. Antidepressiva worden opgenomen in het behandelingsprotocol, omdat ze verhogen serotonine, een neurotransmitter die is gecorreleerd met verminderde pijn en vermoeidheid en betere slaap, naast het verlichten van symptomen van depressie. Spierverslappers zoals cyclobenzaprene verminderen spierspanning en ook slaap te bevorderen. Nieuwe geneesmiddelen door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd om FM te behandelen omvatten Lyrica, Cymbalta, en Savalla.

Onderwijs

Centraal in de fibromyalgie behandelplan is het onderwijs. Nieuw gediagnosticeerde FM patiënten moeten worden voorzien van de middelen om te helpen begrijpen van de aandoening en omgaan met chronische pijn. Onderwijs moet ook advies geven over de juiste veranderingen in levensstijl om voeding te verbeteren en het beheer van stress effectiever. Therapie of steungroepen ook worden aangeraden om te helpen omgaan met de psychische nood die vaak gepaard gaat FM.