Fentanyl Voordelen

Fentanyl Voordelen

Fentanyl is een synthetische drug niet afkomstig van planten of dieren, maar wordt in een laboratorium gemaakt van chemicaliën. Vervaardigd de effecten van stoffen zoals heroïne en morfine nabootsen, Fentanyl is veel krachtiger dan ook. Zo is het soms wel 80 tot 100 keer sterker dan morfine. Het vereist een zorgvuldige gebruik door medisch personeel. Het duurt effect snel en is bruikbaar voor een operatie als pijnlijke ingrepen, zoals tand extracties.

Gemeenschappelijk gebruik

De meeste mensen zijn bezorgd in aanwezigheid van operatie; anesthesisten beginnen vaak met een dosis fentanyl. Het werkt snel om de patiënten te ontspannen en helpt om hen voor te bereiden voor andere drugs zoals natrium pentathol. Natrium pentathol een geneesmiddel vaak gebruikt bij chirurgische patiënten opwekken van slaap en wordt gewoonlijk toegediend door injectie. Aangezien fentanyl stompt ook pijn, is het vaak de voorkeur voor een hartoperatie en andere delicate operaties.

Voordelen

Fentanyl wordt ook gebruikt na de operatie beheersen van pijn. In ziekenhuizen wordt toegediend via een infuus of soms een infuus dat is een patiënt-gestuurde pomp. Patiënten kunnen op een knop drukken om een ​​kleine dosis fentanyl geleverd door hun IV hebben. Een ander algemeen gebruik in huid (transdermale pleister) die een specifieke hoeveelheid van het geneesmiddel per uur vrij te maken voor de behandeling van chronische pijn. Voor kankerpatiënten al opiaten zoals morfine of oxycodon, fentanyl pleisters werken vaak goed om hun chronische pijn te beheersen.

Voorzorgsmaatregelen

Net als andere opiaten medicijnen, kan fentanyl remmen ademhaling. Als de dosis te hoog is, zal een patiënt stopt ademhaling en sterven. Het is essentieel om te bespreken met uw arts alle andere medicijnen die u gebruikt en eventuele gezondheidsproblemen voorwaarden die u kan hebben. Mensen met astma of obstructief longlijden niet zou moeten gebruiken. Andere bijwerkingen gevolg zijn van het fentanyl, waaronder duizeligheid, vermoeidheid, droge mond en constipatie. Wanneer u klaar bent om te stoppen met het gebruik van de medicatie na langdurig regelmatige behandeling zijn, is het belangrijk om de dosering geleidelijk te verminderen. Plotseling stoppen kan reacties zoals angst, prikkelbaarheid, slaapproblemen, diarree of rillingen veroorzaken. Als een van deze symptomen zich voordoen, neem dan direct contact op met uw arts.