Fenobarbital Behandeling in neonatale Geelzucht

Fenobarbital Behandeling in neonatale Geelzucht

Fenobarbital werd ooit gebruikt om zuigeling geelzucht, een soms ernstige aandoening van veel pasgeborenen behandelen.

Sinds het midden van de 20e eeuw, maar het is vervangen door fototherapie, die het kind behandelt met licht.

Geelzucht

Neonatale geelzucht wordt veroorzaakt door een ophoping van bilirubine in het bloed van de baby. Soms, om verschillende redenen, lever het kind niet kan verwerken bilirubine, waardoor geelzucht, volgens MedlinePlus.

Motivering

Omdat fenobarbital verbetert de leverfunctie, werd het gebruikt om geelzucht te behandelen, volgens de "Chemical & Engineering News." Fototherapie vervangen fenobarbital als de standaard behandeling in de jaren 1950.

De huidige behandeling

Infant geelzucht vaak geen behandeling nodig, dan frequente voedingen. Als het probleem zich blijft voordoen, is de volgende stap fototherapie, volgens MedlinePlus.

In fototherapie, wordt het kind behandeld met speciale lichten. De baby's lichaam absorbeert het licht, het helpen afbreken en verwijderen van de bilirubine.

Voor geavanceerde therapie

In ernstige gevallen kan een uitwisselingstransfusie (bloed van de baby wordt vervangen door vers bloed) of intraveneus immunoglobuline vereist.

Ander gebruik

Sinds fenobarbital verbetert de werking van de lever, een mogelijke aanpak is om het te geven aan moeders die net voordat ze het leven schenken om te helpen voorkomen dat geelzucht. Echter, er is onvoldoende onderzoek om een ​​dergelijke behandeling te ondersteunen, volgens een 2007 Cochran overzicht van de literatuur.