Fem Element Qigong Yin Organ Exercises

Betydelsen av Qi är avgörande livskraft. Gong betyder arbete och Yin tar en av två huvudmännen i kinesisk filosofi som balanserar och influenser öde. Qigong Yin Organ motion är en terapeutisk åtgärd som upprätthåller flödet av energi och förhindrar störningar i kroppens naturliga försvar mot sjukdomar, både psykiskt och fysiskt.

Huvudmän för Five Element Qigong

De fem elementen är: eld, jord, metall, vatten och trä. Alla dessa, med undantag av jord, är Yin och Yang. Qi, eller livskraften, flyter genom Yin och Yang organ genom meridianerna och när denna kraft är i obalans vilka organ som drabbas inte kan bibehålla hälsan. Allt hänger ihop, så ena påverkar den andra. Trä är associerad med levern; hjärta är eld, mjälten jorden, lungorna metall och njurar vattnet. Om hjärtat inte balanseras det kan påverka lungorna och så vidare genom hela systemet. I huvudsak kan eld förgöra trä och smälta metallen i jorden. Vatten är nödvändigt för liv och tillväxt, men har förmågan att släcka elden. Alla element måste vara synkroniserade för att bevara hälsan.
De fem rörelserna i Qigong Yin Organ Övningar är: stigande, fallande, nå och lämna motioner. Vid utövandet av medicinsk qigong de specifika Qi övningarna kombineras med meditation och andning för att lindra stress och spänningar fri i organen. Qigong är bra för alla åldersgrupper. Den saktar ner åldrandet och ökar totala energi. Förmåner som erhållits från de fem rörelserna är att väcka syre till cellerna och förbättring av avföring så gifter kan strömma från kroppen. Fem Element Qigong är användbara för att minska symptom på en imponerande lista av krämpor. Övningarna hjälpa till att kontrollera smärta och ångest och hjälpa kroppen att absorptionen av näring.

Kinesisk Teori

Kineserna tror inte på att behandla bara en orgel eller ett symptom. De ser kroppen som en helhet och insisterar på att Five Element teori är det enda sättet att behålla både fysisk hälsa och psykisk uthållighet. Att upprätthålla flödet av qi hela och ta itu med de kroppselement med nyttiga rörelser är grunden för deras "hela familjen" behandling. Precis som familjen måste fungera som en enhet för att upprätthålla liv och hälsosam aktivitet så måste den individuella kroppen.

Allmän information

Qigong motion videor, böcker och prov kan hittas online eller på din lokala detaljhandeln. Övningarna är milda och relativt lätt att lära sig.