Feiten Over Mustard Seeds

Het mosterdzaadje heeft een lange geschiedenis en religieuze betekenis in het christendom, het jodendom, de islam en het boeddhisme. De kleine afmetingen, 3 mm in diameter, is aanzienlijk geweest en waarnaar verwezen wordt in de teksten van deze grote religies. Vandaag, mosterdzaad is populair vanwege zijn verschillende smaken en extra voordelen voor de gezondheid.

Geschiedenis

Historisch gezien zijn mosterdzaad genoemd in het oude Sanskriet geschriften dateren uit vijfduizend jaar. Uit onderzoek blijkt het is gegroeid in Europa, Azië, het Middellandse Zeegebied en de Himalaya. De oude Grieken gebruikten de zaden, maar de Romeinen waren de eersten die ze vermalen tot een pasta die de mosterd specerij die vandaag beschikbaar leek. Artsen in beide beschavingen ook gebruik van de zaden voor medicinale doeleinden.

Identificatie

De mosterdzaadjes zijn het kleinste deel van drie verschillende mosterd planten en variëren in kleur van geel-wit naar zwart tot bruin. De drie mosterd planten zijn Brassica hirta (wit), Brassica nigra (zwarte) en Brassica juncea (bruin). Ze zijn verkrijgbaar als hele zaden, gemalen poeder of gewonnen olie.

Teelt

Mosterdzaad gedijen in koud weer, vochtige gronden en in het algemeen onder gematigde omstandigheden. De mosterd plant groeit als een struik, en de zaden 3 tot 10 dagen nodig om te ontkiemen. Bruine en zwarte zaden kunnen veel gemakkelijker groeien dan gele zaden. Canada is de grootste producent van mosterdzaad vandaag, maar zaden kunnen ook afkomstig zijn uit andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Hongarije, Groot-Brittannië en India.

Voordelen

Twee onderzoeken, in 2003 en 2006, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, beide staat de grote voordeel van mosterdzaadjes in relatie tot het verminderen van alle cardiale gebeurtenissen, zoals hartaanvallen en beroertes. Een artikel in de American Diabetes Association gepubliceerd in 2003 beschrijft een studie waarin mosterdzaad verlaagd LDL en triglyceriden en HDL bij ratten. Bovendien, mosterdzaad bevatten krachtige antikanker middel, isothiocyanaat, welke cellen beschermt en vermindert de groei van bestaande kankercellen. Ze zijn ook vol vitaminen en mineralen, zoals ijzer, magnesium, mangaan, niacine, vezels, calcium, eiwit, omega-3 vetzuren en zink.

Culinair gebruik

Mosterdzaad is te vinden in de sectie specerij in supermarkten. Zij moeten in een luchtdichte container en op een koele, droge plaats bewaard worden. Mosterdzaad olie moet worden gekoeld. Mosterd zaden worden gebruikt als specerij specerij voor vis, rundvlees of soepen. Ze kunnen worden gebruikt als ingrediënt in beitsen groenten zoals kool of vruchten zoals mango's. Ze worden echter het meest gebruikt in de Indiase keuken. De zaden kunnen ook worden geaard in een poeder dat niet hebt aroma maar wanneer gemengd met water kan vrij scherpe specerij zijn.