Feiten over het hebben van Bretels

Beugels gebruikt om de grote angst leven een tiener, maar vandaag mensen van alle leeftijden kiezen schouderbanden hebben om de positie van de tanden te verbeteren. Als u overweegt een beugel, kan het helpen om de feiten over hoe ze werken en de opties voor u beschikbaar te leren.

Redenen voor Getting Braces

Sommige mensen moeten steunen omdat hun tanden zijn krom; in andere gevallen, kunnen tandheelkundige patiënten braces om een ​​overbeet te corrigeren zoeken (waar de top kaak projecten die verder dan de bodem) of een onderbeet (de onderkaak projecten die verder dan de top). Bretels kunnen al deze problemen te verhelpen; een orthodontist kan u helpen een plan te kiezen voor bretels die zal werken voor uw specifieke situatie.

Hoe werken ze?

Steunen recht tanden middels een specifieke drukniveau voor een langere periode. In traditionele metalen beugels, de draden duw de tanden in de juiste positie --- en de bijgevoegde elastiekjes helpen bij groeperingskwesties. In andere soorten beugels zijn dezelfde functies die door de specifieke vormgeving van de beugels. Als tanden goed uitgelijnd, zal de orthodontist de braces voor verdere aanpassing aan te passen.

Duur

De meeste mensen dragen braces voor ongeveer twee jaar, volgens de Nemours Foundation website. Na bretels, zullen veel patiënten een provisie te gebruiken voor een andere tijdsduur, ergens tussen enkele maanden tot enkele jaren. Een voorschot kan worden gemaakt van plastic of metaal, en het wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat uw tanden niet afdwalen terug in hun eerder scheef posities zodra de beugels worden verwijderd.

Leven met Bretels

Bretels dekken een deel van je tanden, dus je moet je tanden poetst nog zorgvuldiger als je ze in de plaats. Kleine porties voedsel kunnen komen te zitten in je beugels en veroorzaken tandbederf, dus moet je voedingsmiddelen die meer kans om dit te doen voorkomen (zoals popcorn, zoete snoepjes en frisdrank) zoveel mogelijk. Wanneer u een maaltijd te eten, je tanden poetst zeer zorgvuldig daarna uw tanden en bretels van voedselresten te reinigen.
Uw beugel kan wat pijn, vooral vlak na een aanpassing veroorzaken. Het kan zijn dat zachtere voedsel te eten voor een dag of twee tot je aan te passen aan de nieuwe-braces positionering. Als uw braces breken, zoals een draad die naar buiten komt, zie je orthodontist te hebben laten repareren.

Onzichtbare beugels

Onzichtbare beugels, zoals die door Invisalign, lijken klemmen meer dan traditionele beugels. Ze zijn een plastic vorm die rechtstreeks vormen over uw tanden en duwt ze in de juiste positie. Voor aanpassingen, u eenvoudig overschakelen naar de volgende vorm na een paar weken, onder begeleiding van uw tandarts of orthodontist. Veel mensen verkiezen deze vorm van braces, omdat ze zijn bijna onzichtbaar en minder pijnlijk dan metalen beugels. Toch kunnen deze beugels niet alle problemen opgelost, en ze vaak aanzienlijk meer kosten dan traditionele beugels.