Feiten over Heroïne Verslaving

Het heroïnegebruik is een voortdurend groeiend probleem in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Drugstatistics.com zegt: "De 1999 National Household Survey on Drug Abuse geschat dat er 149.000 nieuwe heroïnegebruikers in 1998 en dat bijna 80 procent onder de leeftijd van 26 jaar waren" Heroïne is uitgegroeid tot een mythisch drug, en de feiten over de drugs en verslaving aan heroïne kan ontmoedigend zijn. Films als "Trainspotting" schilderen een angstaanjagend beeld van pijnlijke terugtrekking en hallucinatie. Om heroïneverslaving te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen waarom het zo verslavend en het begrijpen van de effecten verslaving kan hebben op het leven van een verslaafde.

Korte Geschiedenis van Heroïne

Heroïne wordt meestal geïnjecteerd in de arm met behulp van een injectiespuit. Echter, heroïne ook gesnoven en gerookt, hoewel injectie blijft de meest voorkomende vorm. Het is afkomstig uit de opium poppy, een plant die in de hele wereld. Papaver wordt ook gebruikt in de creatie van opium en morfine. In feite zijn alle drie de geneesmiddelen zijn krachtige pijnstillers. Toen voor het eerst werd ontdekt, werd heroïne vervaardigd door Bayer voor gebruik als pijnstillers. Morfine wordt nog steeds gebruikt in de medische wereld een zeer effectieve pijnstiller. Alle drie van deze middelen zijn ook zeer verslavend.

Waarom is Heroïne zo verslavend?

Het is heroïne en pijnstillende aard andere opiaten 'dat ze zo verslavend maakt. Het lichaam produceert een stof genaamd endorfine, die ook een opioïde. Endorfines worden gebruikt om gevoelloos pijn tijdens een ernstige verwonding. Ze worden ook gebruikt wanneer het lichaam beweegt en oefeningen, waardoor de scheuren spieren en pijnlijke gewrichten een boost van endorfines die oefening aangenamer maakt. Endorfine ook een rol gaan spelen tijdens de seks. Door ons gebruik van endorfine, is ons lichaam gevuld met opioïde receptoren. Heroïne is in feite een geconcentreerde vorm van endorfines. Het simuleert een endorfine rush die is veel krachtiger dan natuurlijke. Dit is wat maakt de drug zo verslavend. Het raakt aan de essentie van wat geeft de mens lichamelijk genot. Weinig geneesmiddelen werken op het menselijk lichaam op zo'n manier oer.

Ontwenningssymptomen

Intrekking is een andere reden dat heroïne is zo verslavend. Heroïne ontwenningsverschijnselen wordt gezegd dat ze een aantal van de ergste een verslaafde kan lijden door zijn. Symptomen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: pupilverwijding, kippenvel, slapeloosheid, verlies van eetlust, tremoren, paniek, misselijkheid, spierkrampen, buikkrampen, diarree, braken, schudden en prikkelbaarheid. In plaats van het lijden door deze symptomen, verslaafden vinden het makkelijker om hun ongezonde verslaving voort te zetten. De reden dat deze symptomen zo intens is gerelateerd aan de manier heroïne vervangt endorfine in het menselijk lichaam. Het lichaam wordt afhankelijk van de onnatuurlijke hoge heroïne opioïden. Het lichaam begint te denken dat het normaal is om te voelen dat constante stormloop van genot. Als het weg is genomen, de pijn in het lichaam in een gruwelijke en pijnlijke manier. Veel verslaafden liever doorgaan met hun ongezonde verslaving in plaats van het lijden door deze symptomen.

Korte-termijn effecten van Heroïne

Beyond ontwenningsverschijnselen, de gezondheidsrisico's van heroïneverslaving zijn talrijk. Korte termijn effecten zijn een gevoel van euforie, een warme roes van de huid, een droge mond, slaperigheid, zware armen en benen, bewolkt mentale functies en een tragere ademhaling. Deze korte-termijn effecten wat aangeduid als de "high". De verslaafden gewend raken aan deze euforische gevoelens en hebben waarschijnlijk geen idee dat zelfs de occasionele, informele gebruik van heroïne kan leiden tot respiratoire insufficiëntie. Zelfs als de verslaafde weet, dat hij waarschijnlijk niet schelen. Lange-termijn effecten kunnen nog ernstiger zijn.

Lange-termijn effecten

Langetermijneffecten zijn infectie van het hart voering en kleppen, leverziekte, nierziekte en pulmonale complicaties. Verslaafden die spuiten en naalden aandeel kwam op een hoog risico op HIV en hepatitis C. Ze zijn ook gevoelig voor littekens of ingestort aderen, abcessen, longontsteking en tuberculose. Overdosering is ook een veelvoorkomend probleem onder heroïnegebruikers. De hoge heroïne taps uiteindelijk af, en meer van het geneesmiddel moet worden gebruikt telkens om dezelfde hoge bereiken. Het gebruik van teveel kan leiden tot toevallen, hersenbeschadiging en zelfs de dood. Vaak heroïne zeer onzuiver en wordt gemengd met suiker, zetmeel en andere twijfelachtige chemicaliën.