Feiten over Food & Nutrition for Kids

Feiten over Food & Nutrition for Kids

Voeding, of de gezondheid van levensmiddelen is een complex onderwerp, maar het is belangrijk om kinderen te begrijpen. Het voedsel dat ze eten fungeren als brandstof voor hun lichaam en geest, dus moeten ze een constante aanvoer van gezonde voeding om te voelen en voeren hun best. Om voor kinderen om gezonde keuzes te maken, moeten ze een aantal fundamentele feiten over voedsel en voeding te begrijpen.

Ontbijt is belangrijk

Het ontbijt is de mogelijkheid voor kinderen om hun lichaam te tanken na een lange nacht zonder voedsel. Het ontbijt geeft kinderen meer energie, wat kan hen helpen te focussen en het beter doen op school, maken gezondere voedingskeuzes gedurende de dag en een gezond gewicht te behouden. KidsHealth.org zegt dat elk ontbijt is beter dan niets, maar een gezond ontbijt dat magere eiwitten en complexe koolhydraten (dwz melk en granen of een wafel met pindakaas) omvat biedt kinderen met de nodige vitaminen en mineralen die niet kan bestaan ​​in de rest van de dag eten.

Gehydrateerd te blijven

Meer dan de helft van het gewicht van het lichaam komt van water. Bijna alle functies van het lichaam zijn afhankelijk van water, maar ook, van het krijgen van genoeg zuurstof om het verteren van voedsel. Het lichaam krijgt dit water uit alle vloeistoffen kinderen drinken, maar ook als voedsel met een hoog watergehalte, zoals komkommers en meloenen. Nippen water gedurende de dag en het drinken van meer als zweten of wanneer het warm weer is kunnen kinderen helpen voorkomen uitdroging, wat kan leiden tot traagheid.

Maaltijden overslaan is een slecht idee

Er zijn een aantal redenen waarom de kinderen maaltijden overslaan, zoals gebrek aan tijd om te eten (vooral in de ochtend), een verlangen om gewicht te verliezen, en een geloof dat als ze een maaltijd overslaan ze kunnen eten wat ze willen op het volgende. Maaltijden overslaan helpt niet kinderen te verliezen gewicht en kunnen ervoor zorgen dat ze zo'n honger krijgen dat ze te veel eten of te maken slechte voedingskeuzes bij de volgende maaltijd. Het ontneemt ook hun lichamen van de ze nodig heeft om de energie, die kan leiden tot kinderen om moe of zelfs ziek voelen produceren brandstof.

Cafeïne kan een afknapper zijn

Cafeïne is een stimulerend middel dat kan worden gevonden in veel voedingsmiddelen en dranken, zoals chocolade en veel frisdrank. Een kleine hoeveelheid cafeïne kunnen kinderen een boost van energie en alertheid, volgens KidsHealth.org, maar die boosts zijn van korte duur. Te veel cafeïne kan kinderen zenuwachtig te maken, ervoor zorgen dat ze moeite hebben met slapen en kan zelfs leiden tot misselijkheid of hoofdpijn. Cafeïne fungeert ook als een diureticum, waardoor veroorzaakt het lichaam om water te verliezen, waardoor het moeilijker gehydrateerd.