Feiten over Fenylalanine

Fenylalanine is een onderdeel van de gemeenschappelijke kunstmatige zoetstof aspartaam, die slechte pers heeft gekregen voor zijn mogelijke schade. De feiten dat in matige hoeveelheden, de zoetstof aspartaam ​​alleen schadelijk voor patiënten van een zeldzame ziekte die hen in gevaar brengt hoge niveaus van fenylalanine in het lichaam. Daarnaast fenylalanine is een belangrijke chemische stof die je hersenen functie helpt u de juiste, en tekortkomingen van fenylalanine kan symptomen van depressie en andere problemen met de hersenen en het zenuwstelsel.

Identificatie

Fenylalanine is een essentieel aminozuur dat neurologische functie beïnvloedt. Fenylalanine niet door het lichaam, dus het moet in het dieet worden verteerd. Voedingsbronnen van fenylalanine omvatten vlees, vis, varkensvlees, zuivel, walnoten, kekerbonen en garnalen, en dieet van dranken met de kunstmatige zoetstof aspartaam.

Theorieën / Speculatie

Open studies van de Universiteit van München hebben gevonden fenylalanine om een ​​effectief antidepressivum bij patiënten die lijden aan depressie. De antidepressieve effecten werden eerst ontdekt in 1966 Parkinson Disease studie waarbij Parkinson patiënten die werden behandeld met fenylalanine ervaren een soort euforie in reactie op het aminozuur.

Aandoeningen

Fenylketonurie afgekort PKU is een onvermogen om fenylalanine, die een ophoping van het aminozuur in het lichaam veroorzaakt absorberen. Degenen die lijden aan PKU moeten producten met aspartaam, zoals light frisdranken en sommige kunstmatige zoetstoffen te vermijden. Sinds fenylalanine aanwezig in vlees is, moeten sommige mensen met PKU ook hun vlees en eiwitinname volgen om lichaam phenylalanine niveau onder controle te houden.

Effecten op Kinderen

Fenylalanine nature in de moedermelk van zoogdieren, maar de hoeveelheid fenylalanine in moedermelk is zeer laag en is meestal veilig. Baby's die lijden aan extreme gevallen van fenylketonurie kan het nodig zijn op een fenylalanine beperkte formule worden geplaatst als zij een reactie op de fenylalanine in de moedermelk. Nutrition bedrijven zoals Periflex vervaardigen-fenylalanine vrije formule voor baby's die fenylketonurie (zie bronnen).

Geschiedenis

Fenylalanine werd voor het eerst ontdekt in 1961 door de Duitse biochemicus J. Heinrich Matthaei en Amerikaanse biochemicus Marshall Nirenberg. Nirenberg deelden een 1968 Nobelprijs voor de Fysiologie en Geneeskunde voor zijn werk in de identificatie van de werkzame stoffen van het zenuwstelsel.

Tekort

Symptomen van een fenylalanine tekort zijn desoriëntatie, verwardheid, depressie, geheugenproblemen, gebrek aan fysieke coördinatie of het uiterlijk van neurologische dementie. Zij die van gevorderde leeftijd, vegetariërs, chronische gebruikers van stimulantia of hypothyreoïdie patiënten lopen het grootste risico voor fenylalanine deficiëntie en zouden baat bij zou hebben. Patiënten van multiple sclerose en fibromyalgie kunnen vinden dat fenylalanine helpt verlichten een deel van de pijn geassocieerd met deze ziekten.