Feiten Over Eye Glasses

Feiten Over Eye Glasses

Brillen zijn nodig om mensen te helpen beter te zien. Als u een bril recept, moet u om ze te dragen de hele tijd of alleen voor taken zoals lezen, autorijden en het bekijken van films. Spectacles bestaan ​​meestal uit een paar lenzen die visie te corrigeren en een frame dat de lenzen bij elkaar houdt en helpt hen om te zitten in de voorkant van uw ogen.

Geschiedenis

Niemand weet wie de eerste brillenglazen uitgevonden. Roman tragedian Seneca (4 BC-AD 65) wordt gezegd te hebben gelezen "alle boeken in Rome" door te kijken door een glazen bol van water, volgens didyouknow.org. Monniken in de middeleeuwen gebruikt glazen bollen te vergroten en te lezen. Filosoof Roger Bacon maakte de eerste bekende wetenschappelijke commentaar op lenzen voor visie correctie in te schrijven in 1268.

Venetiaanse glasblazers staan ​​bekend om put glas in de hand gehouden, single-lens-type frames gemaakt van hoorn of hout in de 13e eeuw hebben. Benjamin Franklin wordt gecrediteerd met het uitvinden van bifocale in 1784.

Soorten

Bril kan worden gemaakt met een enkele lenzen corrigeren afstand of dichtbij, of ze kunnen worden gemaakt met multifocale lenzen, die corrigeren voor afstand en lezen. Deze worden ook wel bifocale. Bifocale kunnen duidelijke lijnen hebben of de lijnen kan worden gemengd of onzichtbaar gemaakt om te verschijnen.

Bril kan worden om veiligheid en sport voor zon slijtage en voor speciale banen. Er zijn speciale lenzen gemaakt voor mensen die behoefte hebben om in staat zijn om van dichtbij te zien tijdens het kijken, zoals apothekers en loodgieters, of op een unieke afstand, zoals muzikanten die behoefte hebben om bladmuziek te lezen at arm's length.

Frames

Brilmonturen zijn meestal gemaakt van plastic of metaal. Kunststof kozijnen zijn gemaakt van zylonite, cellulose-acetaat of nylon. Zylonite, ook wel zyl, is het meest voorkomende type kunststof frame omdat het lichtgewicht en goedkoop. Metalen frames kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium en roestvrij staal. De afgelopen jaren zijn titanium frames populair geworden vanwege de sterkte en duurzaamheid van het materiaal. Titanium frames zijn lichter, corrosiebestendig en hypoallergeen, volgens Ray-Ban.com.

Lenzen

Lensmateriaal voor brillen kan worden gemaakt van glas, kunststof of polycarbonaat. Glas was het oorspronkelijke materiaal voor brillen en heeft een grote optische helderheid, maar de lenzen kan zwaar in sterkere recepten geworden. Plastic lenzen zijn veel lichter dan glas, maar kan gemakkelijker krassen. Polycarbonaat, ook wel CR-39, is het lichtste en dunste lensmateriaal. CR-39 is ook de meest breukvast type lens. Nieuwer hybride en speciale lenzen kunnen corrigeren voor extreem sterke recepten. Asferische lenzen zijn gemaakt voor mensen die extreem verziend, het gebruik van minder voor de hand liggende vergroting houden en een betere cosmetica en minder vervorming voor de drager, volgens allaboutvision.com. Hi-index lens materiaal is een kruising tussen plastic en glas, waarvan de lens lichter en minder dik en helpen mensen die extreem bijziend maakt.

Voorschriften

Om een ​​bril te kopen, zal je een recept van een oogarts nodig. Hoewel u over-the-counter bril kan aanschaffen, deze meestal gemaakt met inferieure kwaliteit materiaal en de lenzen kan vervorming hebben. Daarnaast hebben veel mensen hebben complexe en individuele recepten die niet kan worden gekocht als kant en klare. Om ervoor te zorgen dat je ziet zo goed als mogelijk is, adviseert de American Optometric Association hebben van uw ogen onderzocht om de één tot twee jaar.

Recycle

Uw oude bril kan worden gerecycled. Groepen zoals de Lions Club en Global One Sight verzamelen en opknappen eerder gedragen bril en uitdelen aan mensen in nood over de hele wereld. De meeste oogartsen of retail optische outlets have collectie dozen voor oude bril.