Feiten over de drug genaamd Weed

Feiten over de drug genaamd Weed

Wiet is de slang of de straatnaam voor marihuana. Marihuana is de meest misbruikte illegale drugs in de Verenigde Staten, volgens het National Institute of Drug Abuse. Het is afgeleid van de cannabis sativa hennepplant en meestal gerookt in de vorm van een sigaret. Marihuana is gelegaliseerd in tal van staten voor medicinale doeleinden.

Identificatie

Weed is een droge, geraspte mix van bloemen, stengels, bladeren en zaden van de hennepplant bekend als cannabis. Marihuana is meestal groen en bruin van kleur. Het werkzame bestanddeel is een stof waarvan delta-9-tetrahydrocannabinol of THC. Weed wordt gewoonlijk uitgerold in sigaretten of gerookt in een pijp, en wordt vaak vermengd met tabak. Het kan ook gebruikt worden bij het bereiden van voedsel, vooral gebakken producten.

Teen gebruik

Het National Institute on Drug Abuse, of NIDA, geeft aan dat bijna 7 procent van de zevende klassers, 16 procent van de tiende klassers en 21 procent van de twaalfde klassers gebruikte wiet in 2009, hoewel het aantal tiener gebruikers drastisch van de voorgaande 10 jaar was afgenomen. Tieners kunnen weed jargon te gebruiken, zoals joint, bong, stomp of spijker.

Brain Function

Weed heeft een aantal effecten op je hersenen. De THC beweegt zich snel uit je longen in je bloedbaan, en uiteindelijk in je hersenen en andere organen. Marihuana kan interfereren met uw geheugen, concentratie, coördinatie, beweging, timing, zintuiglijke waarneming en je vermogen om te leren. Rijden onder invloed is gevaarlijk vanwege verminderde oordeel en vertraagde reactietijden. De hippocampus, cerebellum, basale ganglia en de cerebrale cortex worden beïnvloed door wiet gebruik.

Hartfunctie

Marihuana kan ook invloed hebben op je hart. Het inademen van marihuana zorgt ervoor dat je hart sneller kloppen, en de hartslag kan overal te verhogen van 20 tot 100 procent, volgens de NIDA. Deze effecten kunnen uren duren. Overmatig gebruik van marihuana kan hartritmestoornissen veroorzaken.

Longfunctie

Aangezien wiet algemeen wordt ingeademd, kan het een effect hebben op de gezondheid van uw longen. De NIDA geeft aan dat marihuana bevat 50 tot 70 procent meer kankerverwekkende koolwaterstoffen dan gewone tabaksrook. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van longkanker en aandoeningen van de luchtwegen.

Geneesmiddelen gebruiken

Medicinale marihuana is legaal in sommige gebieden - waaronder Californië en Oregon. Om in aanmerking te komen voor medicinale marihuana te ontvangen, moet u in aanmerking voor het programma en het presenteren van een speciale kaart, samen met ID. Voorstanders van medicinale marihuana blijkt dat marihuana bij de behandeling van sommige bijwerkingen van kanker en AIDS behandelingen kunnen, volgens de University of Utah. Het kan ook voordelen die met neurologische aandoeningen en chronische pijn.