Feiten Over Curare

Feiten Over Curare

Curare is een bruine, kleverige substantie gewonnen uit het Zuid-Amerikaanse soorten planten die bekend staat als Strychnos en chondrodendron. Onder passende medische zorg, curare heeft vele toepassingen, waaronder als een spierverslapper en de behandeling van psychische stoornissen.

Curare Plant

De wijnstok die de curare stof vandaan komt is dik en heeft grote hartvormige bladeren, die aan de bovenkant glad en fuzzy op de bodem zijn. Kleine clusters van groenachtig witte bloemen en eetbare, bitterzoete ovale vruchten groeien op de wijnstok. De inboorlingen gebruiken de bloemen als groenten door ze toe te voegen aan soepen.

Arrow Poison

Inheemse Zuid-Amerikanen gebruikt curare als pijl gif voor de jacht en tijdens de oorlog. Tubocurarine, gewonnen uit verschillende soorten planten, is de belangrijkste stof in curare en veroorzaakt spierverlamming door het beïnvloeden van zenuwimpulsen.

Spierverslapper

Bij gebruik in conjuncture algemene anesthesie, curare werkt als een spierverslapper en is bruikbaar met chirurgie, vooral abdominale. Het mengsel van curare en anesthesie vermindert ook het risico van eventuele complicaties van een persoon zou kunnen hebben met de anesthesie.