Feiten Op Maag Bacteriën

Het klinkt vervelend, maar het normaal draagt ​​gewoonlijk tot 1000 verschillende soorten microscopische grootte bacteriën, gewoonlijk aangeduid als menselijke flora. Voor het grootste deel zijn deze bacteriële organismen zijn noodzakelijk voor een normale lichaamsfunctie. De maag is een van de vier gebieden in het lichaam waar bacteriën vaak wonen.

Over Maag Bacteriën

Bacteriën leven en overleven in de warme, vochtige gebieden van het lichaam zonder de hulp van zuurstof, waardoor de maag een perfecte plek om te wonen. Bacteriën kunnen maag binnenkomen via eating of drinken, door de lucht uit het spijsverteringskanaal, of ze kan door de huid. Slechts een zeer klein deel van de bacteriën die in de maag holte leven worden beschouwd als schadelijk.

Rol van bacteriën in de maag

De maag speelt een cruciale rol bij de vertering van voedsel in het lichaam maar vereist een hoge zuurgraad te breken deze voedingsmiddelen. Het meeste werk wordt uitgevoerd door zuren en enzymen genaamd peptidases. A slijm stof wordt natuurlijk geproduceerd en uitgezonden door de maag om zichzelf tegen deze hoge zuur. Normaal gesproken is de enige bacterie die kan overleven in deze omgeving zijn de gezonde types die je lichaam nodig heeft.

Behulpzaam Maag Bacteriën

Behulpzaam bacteriële organismen die gedijen in de maag worden genoemd nuttige organismen. Deze gezonde bacteriën spelen een cruciale rol bij de afbraak van mineralen, vitaminen en complexe koolhydraten in de juiste vorm voor het lichaam te gebruiken. Zij fungeren ook als een schild tegen alle ongezonde bacteriën. Sommige van de soorten gezonde bacteriën die gevonden kunnen worden in de maag zijn onder Veillonella, bifidobacteriën en lactobacillen. De chemische processen die deze gezonde bacteriën ook helpen de maag gezonde pH te handhaven.

Schadelijk Maag Bacteriën

Hoewel de meeste bacteriën in de maag zijn gunstig, kunnen schadelijke bacteriën er haven ook. Deze bacteriën worden vaak genoemd pathogenics. De meest voorkomende vorm van schadelijke bacteriën in de maag Helicobacter phylori, waarbij de beschermende slijmlaag binnenvallen van de maag. Deze bacteriën kunnen ontsteking en infectie. In sommige individuen, kunnen complicaties resulteert in een verlengde Helicobacter phylori in de maag onder andere maagzweren, gastritis en dyspepsie. Andere schadelijke maag bacteriën kunnen onder meer salmonella en E. coli.

Remedies voor ongezonde bacteriën in de maag

Ongezonde bacteriën in de maag meestal produceren symptomen van een opgeblazen gevoel, diarree, brandend maagzuur, indigestie, misselijkheid en braken. Probiotische supplementen, gemaakt van gezonde bacteriën, kan helpen om de onaangename symptomen van indigestie en brandend maagzuur te verminderen en kan worden gevonden over de toonbank of in een enkele portie yoghurt. Voor meer ernstige bijwerkingen, wordt een antibioticum meestal aanbevolen om de maag van schadelijke bacteriën te ontdoen.