Federal Regulations voor methadonbehandeling

Methadon is een medicijn gebruikt voor opiaatverslaving. De regels voor het gebruik van methadon in de behandeling van verslaving veranderd van 18 mei 2001. De Substance Abuse en Mental Health Services Administration heeft ingesteld nieuwe regelgeving uiteengezet met betrekking tot het gebruik van methadon door klinieken om drugsmisbruik te behandelen.

Criteria voor thuisbehandeling

Methadon mee naar huis nemen en gebruiken zonder toezicht te ontvangen, moet de patiënt voldoen aan de volgende criteria: geen recente drugsgebruik, regelmatige aanwezigheid bij de kliniek, geen gedragsproblemen of criminele activiteiten, stabiele thuissituatie en beloven om de medicatie veilig opgeslagen te houden. De patiënt moet besteed heeft bepaalde tijd in behandeling.

Goedgekeurd Formulieren

Patiënten nemen orale medicatie in vloeibare vorm, tenzij ze de voorgeschreven wijze uitgebreid take-home doses. In dit geval, de kliniek verspreidt een multidosis tablet diskette om de integriteit van de medicaties. De pilvorm voorkomt ook intraveneus gebruik van het geneesmiddel bij patiënten goedgekeurde doseringen verlengd.

Lokale wetten

Staat wetten toe te eigenen de nieuwe federale regelgeving als ze strenger zijn dan de richtlijnen. De federale richtlijnen zijn een minimumnorm voor de behandeling en controle.

Rapportage Verantwoordelijkheden

Klinieken hebben niet meer aan patiënten die het ontvangen van meer dan 100 mg voor take-home behandeling, zolang zij voldoen aan de oorspronkelijke criteria melden.

Test drug Requirements

Patiënten die methadon behandelingen moeten tot acht willekeurige drug tests per jaar in te dienen over het programma te blijven. Patiënten 30 dagen of minder in behandeling moet gedurende die eerste 30 dagen van ten minste één geneesmiddel proef dienen.

Meer informatie

Dit zijn niet de regels van het gebruik van methadon voor het behandelen opiaatverslaving. Voor meer informatie kunt u terecht www.dpt.samhsa.gov.