Fase IV van prostaatkanker

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker, en het is een gemeenschappelijk genoeg dreiging dat miljoenen mannen ondergaan routinecontroles, in de hoop dat als ze het doen ontwikkelen van prostaatkanker, zij vangen het vroeg op - en voordat het de gevaarlijke en vaak bereikt tijden ongeneeslijke fase IV.

Symptomen

Als u een man met prostaatkanker, zijn er een aantal symptomen om u te waarschuwen. Vroege problemen zijn problemen met plassen, waaronder onbetrouwbaar en drukloos stream. Maar als de kanker vordert, zo ook de complicaties: u kunt bloed in de urine of bloed in uw sperma te ervaren. Als de kanker is uitgezaaid naar andere delen van uw lichaam, zoals het geval was in fase IV zou zijn, kan u gezwollen benen, pijn in het bekken of ongemak, pijn in de botten en zelfs mogelijke botbreuken ervaren.

Significantie

Fase IV is de meest verschrikkelijke graad van prostaatkanker, wat aangeeft dat de kanker is uitgezaaid naar andere organen. Sommige artsen beschouwen dit stadium ongeneeslijk, maar ongeveer 30 procent van de patiënten gediagnosticeerd met prostaatkanker stadium IV levend voor vijf jaar of meer. Volgens CancerHelp.org, ergens tussen de 20 tot 30 procent van de mannen gediagnosticeerd met prostaatkanker zijn al in fase IV.

Behandeling

Hormonale therapie en bestraling zijn de meest voorkomende methoden van bestrijding van fase IV. Als de kanker is uitgezaaid naar andere organen, maar bleef in het bekkengebied, artsen meestal proberen om het lichaam te ontdoen van de kanker. Indien de kanker is uitgezaaid naar afgelegen delen van het lichaam, volledige uitroeiing van de tumor niet mogelijk, maar verschillende therapieën kunnen helpen de kanker en verlengen life.

Overwegingen

Ondanks de relatief smalle levensverwachting, ongeveer 55 procent van fase IV patiënten sloeg de vijfjarige merk vanaf het punt van hun diagnose zonder het ervaren van enige vooruitgang van de kanker. Hormonale en bestralingen lijken ook de meer voordelige werkwijze voor het bestrijden van kanker - patiënten die kiezen voor chirurgie alleen succespercentages zien tussen 20 en 40 procent.

Mogelijke oplossingen

Er zijn een aantal alternatieve therapieën en manieren van bestrijding die worden getest door wetenschappers, waaronder combinatietherapie, vaccins en gentherapie. Met uitzondering van de gentherapie, allemaal in gebruik zijn ergens in de Verenigde Staten, waar de artsen geloven dat de nieuwe technieken kunnen juist meer ernstige gevallen van kanker te helpen dan de reguliere geneeskunde is momenteel in staat. Als u of iemand dicht bij u lijdt aan prostaatkanker stadium IV, wees niet bang om uw arts wat uw mogelijkheden zijn te vragen, in het bijzonder als het een kwestie van leven of dood.