Fase 1 Thymoma

Fase 1 Thymoma

Fase een thymoom is een kanker van de thymus, die nog niet uit zijn oorspronkelijke site heeft verspreid. Het wordt meestal waargenomen bij personen met onderliggende autoimmuunziekten.

Identificatie

Thymoom is zeldzame kanker van de thymus, die een kleine klier in het lymfesysteem vond onder het borstbeen. Volgens het National Cancer Institute, thymoom is een langzaam groeiende kanker en wordt algemeen gediagnosticeerd terwijl nog in de eerste fase.

Kanker Stages

De American Cancer Society meldt dat alle soorten kankers worden gekenmerkt met een aantal van een tot vier, naargelang de kanker is uitgezaaid en hoe ver. Stage men verwijst naar kanker die niet van zijn oorspronkelijke site heeft verspreid. Dit is de fase waarin de ziekte meest te behandelen.

Risicofactoren

Het Fox Chase Cancer Center meldt dat mensen die lijden aan myasthenia gravis zijn op een hoger risico van het verwerven van deze vorm van kanker. Zij melden ook dat mensen die zijn gediagnosticeerd met thymoma hebben vaak andere onderliggende ziekten als goed, zoals polymyositis, lupus of reumatoïde artritis.

Behandeling

Volgens de Cleveland Clinic, de standaard behandeling voor de eerste fase thymoma is een operatie om de tumor te verwijderen. De chirurg zal alle zichtbare kanker uitroeien, en kan ook het vervolg met bestralingstherapie voor kankercellen die aanwezig kunnen zijn te doden, maar nog niet met het blote oog. Vervolgonderzoek wordt dan uitgevoerd om te bepalen of de kanker is teruggekeerd.