Factoren voor een gezonde levensstijl

Factoren voor een gezonde levensstijl

Vasthouden aan de factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl kan je neiging tot hart-en vaatziekten, kanker en diabetes drastisch te verminderen, volgens een rapport uitgebracht in 2009 door de Centers for Disease Control and Prevention. Hoewel er vele items die factor in wat maakt een gezonde levensstijl, zijn er vier belangrijke gebieden die je moet concentreren op bij een poging om uw algehele gezondheid te verhogen.

Dieet

Het voedsel dat je eet wordt gebruikt door je lichaam als brandstof, en is de eerste sleutel tot een gezonde levensstijl. Uw dieet moet rijk aan vezels en plantaardige materialen, en arm aan verzadigde vetten, geraffineerde suikers, natrium en dierlijke vetten zijn. Het grootste deel van de calorie├źn die je verbruikt moet komen van fruit, groenten, peulvruchten en granen. Elke geconsumeerde vlees moet mager kip of rundvlees, en je moet alleen die vis die afkomstig zijn van koud water, zoals zalm of haring kiezen.

Oefening

Volgens de American Heart Association, moet je bezighouden met ten minste 30 minuten van matige lichaamsbeweging vijf dagen per week. Niet alleen oefenen helpen verhogen van uw gezondheid van het hart, maar het zal ook helpen uw lichaamsgewicht, die je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan stimuleren verlagen. De aard van de oefening die je kunt doen varieert, maar omvat joggen, wandelen, zwemmen of fietsen. Indien u wenst om uw oefening te verhogen tot boven 30 minuten per dag, gebruik dan een calorie calculator om te helpen bij het bepalen van de hoeveelheid beweging die gezond voor je calorie verbruik zal zijn.

Ongezonde gewoonten

Volgens een rapport van het National Institute on Alcohol Abuse en Alcoholisme, het nuttigen van alcohol en / of tabak producten verhoogt het risico op bepaalde vormen van kanker, diabetes en hart-en vaatziekten, en kan uw algehele gezondheid te verminderen. Bij het aannemen van een gezonde levensstijl, moeten individuen onmiddellijk stoppen met roken, en het verminderen van alcoholgebruik tot een drankje per dag voor vrouwen, en niet meer dan twee per dag voor mannen.

Body Mass Index

Uw Body Mass Index of BMI, wordt gebruikt om de hoeveelheid vet te bepalen in uw lichaam. Een BMI van meer dan 30 wordt beschouwd als morbide obesitas, en geeft een verhoogde kans op bepaalde vormen van kanker, hart-en vaatziekten, diabetes en artritis. Er zijn online calculators die u kunnen helpen uw huidige BMI te bepalen, en u laten zien waar uw BMI zou moeten zijn voor een optimale gezondheid.