Factoren om te overwegen wanneer het kopen Organizational Zorgverzekeringen

Factoren om te overwegen wanneer het kopen Organizational Zorgverzekeringen

Naast salarissen, verzekering is de grootste werknemer-gerelateerde uitgaven van een onderneming zal hebben. Naast de kosten voor de dekking, andere factoren die een belangrijke rol in deze uitgaven te spelen zijn plan van administratie, vakbond en de overheid eisen, veranderende behoeften van medewerkers voor de dekking, en de groei van het bedrijf. Degenen die in de planning en besluitvorming capaciteiten hebben om deze kwesties grondig te bespreken vóór de toekenning van de rekening van een zorgverzekeraar.

Impact van Health Reform Wetgeving

Elk bedrijf zal moeten voldoen aan de nieuwe hervorming van de gezondheidszorg wetgeving ondertekend in wet door president Obama als de "Patient Protection and Affordable Care Act." Sommige bedrijven vrezen een escalatie in de kosten. Of dat gebeurt, en in welke mate, zal ontvouwen in de komende jaren.

Als een bedrijf heeft meer dan 30 onverzekerden full-time werknemers kunnen zij worden onderworpen aan een boete van maar liefst $ 2.000 voor elke extra onverzekerde werknemers verder gaat dan 30.

Echter, de wetgeving voorziet in de belastingkredieten voor bedrijven van elke omvang. Hoewel sommigen denken dat kleine bedrijven bijzonder hard getroffen zullen zijn, zullen ze daadwerkelijk krijgen 35% krediet voor elke dollar uitgegeven aan premie kosten.

Werknemer wellness-programma's

Een gezonde beroepsbevolking heeft een dramatisch effect op de productiviteit van de werknemers, ziekteverzuim, en medisch-gerelateerde kosten voor de behandeling en medicijnen. Organisaties moeten de dramatische impact die preventieve en wellness zorg kan hebben op het verminderen van de kosten te realiseren.

Bijvoorbeeld, het Centrum voor Value Based Health Management gewerkt met Pitney Bowes en hun zorgverleners om een ​​onderzoek uit te voeren 2002-2004. Door het opnemen van een wellness-opleiding, het bedrijf kende een daling van 38% in ziekenhuisopnames voor werknemers met astma, een daling van 6% in de directe kosten van de gezondheidszorg voor werknemers met diabetes, en een daling van 50% in arbeidsongeschiktheid dagen voor mensen met diabetes.

Bij de herziening van uw verzekering strategie en de herziening van bedrijven voor de dekking, besteden veel aandacht aan de voordelen die ze bieden op het gebied van onderzoek, schoten, kortingen voor gewichtsvermindering, en stimulansen voor de gezondheid-risicofactoren te verminderen of te stabiliseren aandoeningen zoals diabetes en hypertensie.

Het ontwikkelen van een Health Insurance Strategy

Het is belangrijk voor grote organisaties met een interne taskforce specifiek toe te wijzen aan de ziektekostenverzekering strategie te ontwikkelen. Leden van deze task force moet de primaire verantwoordelijkheid voor de human resources, finance, operations, en vakbondsvertegenwoordiging (indien van toepassing) te hebben. Het team moet een uitgebreid overzicht van het bedrijf de afgelopen zorgverzekering providers, huidige status, kosten en risico-analyse te ontwikkelen voor de afgelopen 3-5 jaar. Het moet ook kijken naar herkenbare gezondheidszorg trends, werkgelegenheid en pensioen projecties, een demografisch overzicht van de beroepsbevolking, en het identificeren van hoge concentraties van medische aandoeningen ervaren door werknemers (cardiovasculaire behandelingen, diabetes, enz.).

Gebaseerd op fthese bevindingen, kan het team dan een eindrapport met aanbevelingen voor uitvoerende goedkeuring voor te bereiden en te verspreiden een Request for Proposals (RFP) aan potentiële verzekeringsmaatschappijen.