Factoren die zin de ontwikkeling van een baby

Factoren die zin de ontwikkeling van een baby

Als u zwanger wordt, bent u niet langer de enige persoon die wordt beïnvloed door uw gezondheid, het voedsel dat je eet, je omgeving en je mentale toestand. Een klein ontwikkelende foetus wordt beïnvloed door de keuzes die je maakt en zelfs door sommige dingen die je misschien niet in staat zijn om te controleren. Om het risico dat uw baby nadelige gevolgen zal ondervinden in zijn ontwikkeling te beperken, vertrouwd te raken met de factoren die de ontwikkeling van de baby schaden en te voorkomen dat ze, indien mogelijk.

Prenatale zorg

Of u nu kiest voor een arts of een verloskundige zien, prenatale zorg is essentieel voor een gezonde zwangerschap. Tijdens deze bezoeken zullen bloed- en urinetesten worden gegeven om te controleren op bacteriën, eiwit niveaus, suikerspiegel, bloedarmoede en andere ziekten. Als er iets mis is, kan uw arts of verloskundige je adviseren hoe om gezond te blijven. Je zal waarschijnlijk worden voorgeschreven een prenatale vitamine. Uw gewicht zal worden bewaakt, samen met de groei van uw baby.

Nutrition and Exercise

Goede voeding is belangrijk omdat uw ongeboren baby krijgt al haar voedingsstoffen uit wat moeder eet. Een dieet dat rijk is aan foliumzuur is belangrijk omdat het gebrek aan foliumzuur geboorteafwijkingen veroorzaken. Vermijd onvoldoende verhit vis, vlees en eieren, en zachte ongepasteuriseerde kazen, omdat deze voedingsmiddelen bacteriën die uw baby kan schaden, kunnen herbergen. Het eten van een uitgebalanceerd dieet is het beste wat je kunt doen om voedingsstoffen te bieden voor uw baby. Matige lichaamsbeweging verhoogt de zuurstoftoevoer naar de foetus, maar vermijd dan het uitoefenen van jezelf als dit gevaarlijk kan zijn.

Over-the-counter medicatie

Raadpleeg uw arts of verloskundige voordat u een medicatie. Zelfs ogenschijnlijk onschuldige over-the-counter pillen kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij uw ongeboren baby. Wees vooral voorzichtig in het eerste trimester.

Alcohol

Alcohol gaat door de placenta naar de baby. Geen enkele hoeveelheid alcohol tijdens de zwangerschap is bewezen veilig te zijn. Overmatig drinken kan leiden tot Foetaal Alcohol Syndroom, een aandoening die lichamelijke groei vertraagt ​​en veroorzaakt cognitieve achterstand. Drinken tijdens de zwangerschap kan ook leiden tot een laag geboortegewicht en abnormaal gedrag zoals hyperactiviteit bij baby's.

Tabak

Chemische stoffen in sigaretten overgaan van de bloedbaan van de moeder naar de foetus. Nicotine is bewezen laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen en verlaagde zuurstofgehalte voor de foetus. Roken tijdens de zwangerschap is ook gekoppeld aan Sudden Infant Death Syndrome (SIDS).

Drugs

Illegale stoffen, of de straat drugs zijn uiterst gevaarlijk voor de ongeboren baby. Samen met aangeboren afwijkingen, de baby kan worden geboren met een verslaving aan de drug. Veel illegale drugs beïnvloeden de ontwikkeling van een baby centraal zenuwstelsel. Geneesmiddelen op recept kan ook schade toebrengen aan uw ongeboren baby. Zorg ervoor dat u uw arts op de hoogte is van je zwangerschap voor het voorschrijven van medicatie.

Virale en bacteriële infecties

Infecties die kunnen worden doorgegeven van de moeder naar de foetus kan geboorteafwijkingen en schade aan de hersenen veroorzaken. Veel infecties kunnen ernstige mentale retardatie veroorzaken in uw baby. Omdat ziekten kunnen invloed hebben op uw ongeboren baby, als je ziek tijdens de zwangerschap te krijgen, zie uw arts.

Mother's Age

De leeftijd van de moeder van invloed kan zijn ontwikkeling van de baai. Moeders ouder dan 35 hebben een hoger risico op een miskraam, op een baby met het syndroom van Down, en het hebben van een hoog risico zwangerschap. Gelukkig kunnen zorgverleners zwangere moeders ouder dan 35 meer nabij te volgen om er zeker van de zwangerschap is gezond.