Factoren die van invloed zwangerschapstests

Zwangerschapstests worden beschouwd als zeer accuraat te zijn, maar er zijn veel factoren die invloed hebben op de resultaten.

Functie

Zwangerschapstesten werken door het detecteren van het hormoon hCG na het begint te bouwen in je lichaam na de implantatie van de bevruchte eicel. Wordt het zichtbaar op een zwangerschapstest ongeveer 14 dagen na de conceptie of rond de eerste dag van de gemiste periode.

Soorten

Zwangerschapstests omvatten het verzamelen van een urinemonster. In sommige gevallen zal je de test-stick direct in uw urinestraal, terwijl bij andere merken zult u uw urine te verzamelen in een kopje en dompel de tester in. De meeste zwangerschapstests een stuurleiding aan te tonen dat de test goed functioneert en een tweede lijn die de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon hCG geeft, indien zichtbaar.

Time Frame

Na het blootstellen van de test om uw urine, moet u de zwangerschapstest te plaatsen op een vlakke ondergrond met het venster naar boven. Wacht ten minste twee minuten voor het lezen van de resultaten, maar negeren de test na 20 minuten. De tweede regel toont de aanwezigheid van hCG kan langer duren om te verschijnen of zijn lichter van kleur dan de controle groep, dus misschien wil je om vijf tot 10 minuten wachten om de test te lezen.

Factoren

U kan een onnauwkeurig resultaat van de zwangerschapstest hebben als je de test te vroeg na de gemiste periode - volgens lovetoknow.com, het nemen van een zwangerschapstest op de eerste dag van uw gemiste periode kan de effectiviteit van de test te laten vallen naar beneden tot ongeveer 80 %. Sommige hormoonvervangende therapie├źn en medicijnen voor convulsies en de ziekte van Parkinson kan leiden tot een vals-positief resultaat op een zwangerschapstest, zo zal de blootstelling aan sommige wasmiddelen. Als de test positief is, moet u uw arts bellen voor een afspraak om de zwangerschap te bevestigen. Als de test negatief is, wacht een paar dagen en test opnieuw.

Overwegingen

Zwangerschapstests gevoelig is voor warmte en moeten worden genomen bij kamertemperatuur. Verlopen zwangerschapstesten kunnen foutieve resultaten of ongeldige metingen opleveren.