Factoren die van invloed Attention Span

Factoren die van invloed Attention Span

Hoe lang een persoon in staat is om geconcentreerd te blijven op een bepaalde taak of activiteit is zijn "aandachtsspanne." Aandachtsspanne variëren van individu tot individu, maar volgens de Indiana University - Bloomington, de gemiddelde aandachtsspanne voor een volwassene ligt tussen de 15 en 20 minuten op een enkele taak, lezing of gesprek. Veel mensen hebben echter een kortere aandachtsspanne. Factoren die aandachtsspanne range invloed van hoeveelheid slaap je bij de dagelijkse stress.

Vermoeidheid

Om de hele dag goed functioneren meeste volwassenen moeten tussen 7 en 8 uur slaap per nacht. Gebrek aan slaap is bekend dat prikkelbaarheid, moeite met concentreren en de algemene geest mist veroorzaken. Voldoende rust elke nacht zal u helpen wakker verjongd en gefocust. Het creëren van een slaap schema is de ideale manier om de "set" interne klok van je lichaam, zodat je gewend aan het slapen en wakker worden op een bepaalde tijd te worden.

Technologie

Mensen zijn gefascineerd door technologie, en continue ontwikkelingen maken het niet gemakkelijk om de gadgets te ontslaan. De New York Times meldt dat mensen die e-mails, telefoontjes en sociale-netwerksites multitasken meer moeite hebben met aandacht en focus op belangrijke informatie. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat de dagelijkse taken waarbij geen elektronica voorzien niet in de directe stimulatie die elektronische gadgets doen. Nora Volkow, directeur van het National Institute of Drug Abuse, vergelijkt verslaving aan technologische stimulatie om verslaving aan voedsel en seks. Probeer om televisiekijken te beperken tot twee uur of minder per dag en gebruik je andere apparaten zoals uw computer en mobiele telefoon voor het plannen en bijhouden van de tijd. Als je entertainment nodig hebt, probeer dan het schrijven, schilderen of sporten.

ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ook wel bekend als ADHD, is een van de meest voorkomende redenen voor korte aandachtsspanne bij zowel volwassenen als kinderen. Helaas, ADHD is moeilijk te bevestigen, dus veel mensen gaan niet gediagnosticeerd of een verkeerde diagnose gesteld. Symptomen van ADHD zijn onder het oog te verliezen in het midden van een gesprek, distractiblity, onvermogen om zich te concentreren of opletten tijdens eenvoudige taken, met uitzicht op meer informatie resulteert in fouten of onvolledige taken, slechte luistervaardigheid en een slecht geheugen. Slechts een medische professional kan ADHD diagnose en bepaalt de beste manier van verlichten van de symptomen of het door mentale oefeningen of medicijnen.

Spanning

Wanneer iemand is onder een groot deel van de stress, het beïnvloedt zowel zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Stress kan prikkelbaarheid, angst veroorzaken en zelfs invloed hebben op de concentratie. Wanneer spanning beïnvloedt de cognitieve gebieden van de hersenen, is het vermogen om zich te concentreren en te snelle beslissingen aanzienlijk verminderd. Om stress te verlichten, oefenen diepe ademhalingstechnieken, oefening of meditatie. Voor ernstige stress die leidt tot angst of paniekaanvallen, kan een gezondheidswerker medicijnen voorschrijven.