Eye Tests voor Retina Problemen

Het netvlies is de zenuwcel laag aan de achterkant van het oog die visuele informatie aan de oogzenuw doorstuurt. Vaak aandoeningen van de retina worden gediagnosticeerd door oftalmologen tijdens een onderzoek. Echter, er zijn een aantal extra tests die oogartsen kan uitvoeren om een ​​retinale diagnose verder te verduidelijken.

Macula onderzoek

De macula onderzoek meestal is een witte achtergrond met horizontale en verticale zwarte lijnen en een zwarte stip in het midden. Deze test wordt toegediend in het kantoor van de arts door de patiënt te kijken naar de zwarte stip met één oog en opmerkelijk als er sprake is van afwijkingen in de lijnen zoals golving of ontbrekende delen. De macula wordt gebruikt om de gezondheid van het centrum van het netvlies (macula), die wordt gebruikt voor het lezen gezichtsvermogen werd onderzocht. Deze test wordt vaak gebruikt om maculadegeneratie te detecteren.

Eye angiografie

Eye angiografie gebruikt speciale camera aan de achterzijde van het oog, met name van bloedvaten in het netvlies onderzocht. Er zijn twee hoofdtypen - fluoroscein angiografie (FA) en indocyaninegroen angiografie (ICG) - dat elk gebruik een andere kleurstof (en camera) .De kleurstof wordt geïnjecteerd in een ader in de arm van de patiënt en wijst op de bloedvaten in de oog waardoor de netvliesspecialist om oogziekten diagnosticeren zoals diabetische retinopathie en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Optical Coherence Tomography

Optische coherentie tomografie (OCT) is een diagnostische test die cross-sectionele beelden van de oogzenuw en het netvlies ontstaat. Het kan ook metingen van het netvlies dikte geven. OCT wordt gebruikt voor retinale aandoeningen zoals maculaire degeneratie of maculair oedeem (vochtophoping in de macula) diagnose en de respons van het netvlies behandeling te controleren. Oktober is pijnloos en is uitgegroeid tot een zeer belangrijk instrument voor oogartsen en retinale specialisten.

Ultrageluid

Wanneer de weergave van de retina is verduisterd andere reden (cataract, bloed in het oog) kan oogartsen een echografie om een ​​uitzicht op de achterkant van het oog te krijgen. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven om objecten te visualiseren. Het wordt vaak gebruikt na een traumatische verwonding aan het oog te bepalen is het netvlies gezond. Oogartsen gebruiken ook de functie uitoefenen de achterkant van het oog voor cataractchirurgie beoordelen of de grootte van een tumor in de achterkant van het oog te meten.

Elektroretinogram

Een elektroretinogram (ERG) is een diagnostische test die de functie van de retina evalueert. De ERG meet de elektrische impulsen gespecialiseerde cellen in het netvlies (staafjes en kegeltjes) en vergelijkt dit met de hoeveelheid licht die voor de werking meten ging in het oog. Deze test meet deze dingen met gebruik van contactlenzen toegepast op de cornea en kan een uur duren. De ERG maakt een kaart van de retinale cellen en wordt vaak gebruikt bij kinderen.