Eye oefeningen voor kinderen

Of uw kind heeft problemen met het gezichtsvermogen of gewoon moet werken aan zijn of haar aandacht, kan tijd doorbrengen op het oog oefeningen zeer nuttig. Door middel van eenvoudige oogbeweging oefeningen, kan je kind de kracht van zijn ogen te verbeteren. Met behulp van visuele spelletjes en focussen activiteiten, kunt u helpen uw kind niet alleen de controle van de bewegingen van haar ogen, maar ook het verbeteren van haar gezichtsscherpte.

Basic Eye Oefeningen

Voordat je een kind om meer geavanceerde eye oefeningen te doen, kunt u op te warmen zijn ogen met een aantal strekoefeningen. Deze oefeningen versterken de oogspieren en het kind helpen focus. Allereerst hebben het kind te verplaatsen zijn ogen naar boven zo ver als hij kan, en vervolgens naar beneden zo ver als hij kan. Herhaal dit drie of vier keer, dan hebben hem snel knippert een paar keer met de ogen te ontspannen.

Vervolgens hetzelfde doen, maar naar rechts en links. Houd een potlood aan uw linkerhand, en één aan uw rechterhand, op ooghoogte. Stel de afstand, zodat het kind de potloden duidelijk kunnen zien zonder inspanning bij het zoeken naar rechts of links. Laat het kind gericht op de linker potlood voor één tot twee seconden, en dan de juiste potlood voor één tot twee seconden. Herhaal dit een paar keer, dan hebben hem snel knipperen en sluit de ogen om te ontspannen.

Eindig door het ontspannen van de ogen. Laat het kind zitten aan een tafel en rust zijn ellebogen op tafel. Laat het kind wrijf de palmen van zijn handen samen, en plaats dan zijn holle handpalmen over zijn ogen. Laat gedurende 30 seconden het kind rust in deze positie.

Visual Oefeningen

Visuele oefeningen vereisen vaak het gebruik van gespecialiseerde foto's. Uw lokale bibliotheek of boekhandel moet boeken gericht op dit onderwerp hebben. Of u kunt een groot aantal foto's vinden online om te helpen met visuele oefeningen. Bijvoorbeeld, de website EyeCanLearn.com heeft verschillende visuele spelletjes je kind kan spelen. Deze gespecialiseerde picture spellen vaak voorzien van verborgen voorwerpen, zoekplaatjes, 3-D foto's en stereograms.

Oefeningen voor Onoplettendheid

Sommige kinderen hebben problemen met onoplettendheid en impulsiviteit, wat betekent dat het kind een moeilijke tijd aandacht te besteden aan een specifiek ding voor zeer lang. Bepaalde oefeningen oog zal helpen het kind te leren om niet alleen haar aandacht te richten op een object, maar ook weerstaan ​​aan de impuls om elders te kijken.

Voor twee verschillende gekleurde voorwerpen voor het kind, ongeveer 1-2 meter uit elkaar. Gebruik bijvoorbeeld een rood potlood en een blauw potlood. Vraag het kind om te kijken naar het rode potlood. Na twee seconden, vraag het kind om te kijken naar de blauwe potlood. Na ongeveer vier seconden, vraag het kind om terug te kijken naar het rode potlood. Herhaal dit proces een paar keer, met behulp van verschillende timing patronen. Als het kind ziet er impulsief op de andere potlood voordat ze wordt opgedragen, hebben haar haar ogen te sluiten voor een paar seconden en opnieuw beginnen.

Vervolgens doe een visuele volgen oefening met het kind. Houd een voorwerp, zoals een potlood of liniaal ongeveer 16 centimeter voor het kind. Verplaats het object horizontaal met een snelheid die comfortabel is voor het kind. Vraag het kind om het object te volgen met haar ogen, zonder te bewegen haar hoofd. Als ze het moeilijk heeft, stoppen met bewegen van het object en laat haar heroriënteren op. Zodra het kind is comfortabel met deze beweging, gaan naar een andere activiteit. Houd het voorwerp voor het kind, en verplaats deze in een boog (zoals een ruitenwisser). Nogmaals, vraag haar om het object met haar ogen te volgen.