Eye Focusing Problemen

Eye focussen problemen zijn de meest voorkomende vorm van oogaandoening. Meeste ogen gericht problemen refractieve fouten die worden veroorzaakt door problemen met het vermogen van het oog om licht te sterk concentreren op het netvlies. Andere scherpstellingsproblemen kunnen worden veroorzaakt door een oogziekte, veroudering of een aandoening zoals diabetes.

Refractieve fouten

Het vermogen van het oog om licht te concentreren op het netvlies afhankelijk van de lengte van het oog of de kromming van het oogoppervlak. Wanneer het oog te lang is, resulteert in het niet kunnen objecten zien op afstand. Dit staat bekend als myopie of bijziendheid. Wanneer het oog te kort is, resulteert in moeilijkheden richten op objecten die dichten. Dit staat bekend als hypermetropie of verziendheid. Indien het hoornvlies (oogoppervlak) niet perfect bolvormig, gericht beïnvloed. Deze aandoening wordt astigmatisme genoemd en heeft de neiging om visie vervormen op alle afstanden.

Leeftijd-gerelateerde problemen

Veel oog scherpstellingsproblemen zijn aan veroudering. Presbyopie is een leeftijdsgebonden aandoening waarbij de lens van het oog verliest het vermogen zich te concentreren, waardoor moeilijkheden zien gegevens van dichtbij. Staar is een vertroebeling van de lens van het oog die leidt tot nachtelijke gezichtsvermogen verminderd en uiteindelijk van invloed overdag visie ook. Macula degeneratie is een leeftijdsgebonden aandoening die resulteert in het verlies van het centrale zicht. Het is de meest voorkomende oorzaak van blindheid bij mensen boven de leeftijd van 60 jaar.

Ziekte-gerelateerde problemen

Sommige aandoeningen en ziekten kunnen leiden tot de ogen gericht problemen. De meest voorkomende hiervan is diabetes. Andere voorwaarden die uw zicht beïnvloeden, zijn onder multiple sclerose, een hersentumor of een beroerte.

Overwegingen

Oogproblemen gericht zijn niet altijd gerelateerd aan veroudering of ziekte. Andere mogelijke oorzaken van problemen zijn vermoeidheid, medicatie en overmatige blootstelling aan de buitenlucht. Focussen problemen die moeten worden geroepen om de aandacht van een medische professional omvatten dubbel zien, moeite met het zien van voorwerpen aan uw kant, moeite met het zien van 's nachts en moeite te onderscheiden kleuren. Waarschuw een arts als u een gedeeltelijke of volledige blindheid ervaren, ook al is het tijdelijk.

Preventie / Solution

Regelmatig oogonderzoek zijn belangrijk. Een jaarlijkse oogonderzoek wordt aanbevolen, vooral als u ouder bent dan de leeftijd van 65 jaar Vaker examens kan worden aanbevolen als u diabetes, hoge bloeddruk, of een aandoening die visie beïnvloedt hebben. Je ogen zullen periodiek worden verwijd om het netvlies op tekenen van problemen met het gezichtsvermogen van de vergrijzing, hoge bloeddruk of diabetes te onderzoeken. Als u problemen ondervindt met het oog gericht, bespreken met uw arts.