Evaluation Techniques in Substance Abuse Prevention Programs

Evaluation Techniques in Substance Abuse Prevention Programs

Middelenmisbruik preventieprogramma's leren de deelnemers over de risico's en gevaren van het gebruik van drugs en alcohol. Veel preventieprogramma's hebben opvoeders en begeleiders werken te beoordelen en de deelnemers te evalueren om te bepalen wie wordt verwezen, dient voor verdere behandeling. Evaluatie technieken worden gebruikt door programma opvoeders en begeleiders om erachter huidige niveau van elke deelnemer van het drugsgebruik alsmede risicofactoren voor verslaving.

Family History

De familiegeschiedenis van elke deelnemer aan de stof misbruik preventie programma wordt onderzocht. Drugs en alcohol verslavingen zijn in wezen ziekten die genetisch zijn. Indien een persoon heeft een ouder die problemen met middelengebruik (zoals alcoholisme) had, dan is die persoon heeft meer kans om alcoholisme te ontwikkelen, volgens het National Institute on Alcohol Abuse en Alcoholisme. Wetenschappers zijn het eens dat er een genetische component is betrokken bij de meeste verslavingen en kan worden gekoppeld aan de progressie van een persoon uit het experimenteren met alcohol en drugs tot volwaardige verslaving. Volgens een studie gepubliceerd in het internationale tijdschrift, "Verslaving," in 2007 Cardiff University onderzoekers geƫvalueerd drugsmisbruik gewoonten van meer dan 1.200 paren van preteen en tiener identieke en niet-identieke tweelingen. Dit onderzoek vond dat genetica was de belangrijkste factor betrokken bij de progressie van experimenteren met tabak en marihuana gaan naar zwaar gebruik.

Lifestyle

Een evaluatie van de levensstijl van een persoon wordt genomen tijdens een alcohol-en drugsmisbruik preventieprogramma. Een vragenlijst wordt toegediend met betrekking tot de vraag of het individu houdt vrienden die zijn drugsgebruikers en verslaafden, het soort werk of de schoolomgeving dat een persoon in, evenals de houding met betrekking tot drugsgebruik. De zelfrapportage instrument moet ook vragen over iemands huidige gebruik stof, of hij maakt gebruik van elke gateway drugs (zoals tabak) en de frequentie van het gebruik. Al deze milieu- en leven factoren spelen in de vraag of een individu is een verhoogd risico op het ontwikkelen van een alcohol-en drugsmisbruik probleem.

Kennis

Tijdens een stof misbruik preventie programma, wordt een deelnemer getest op zijn huidige kennisniveau over drugs en alcohol. Hulpmiddelen zoals papier-en-potlood testen, mondelinge gesprekken en fill-in-the-blank presentaties kan worden gebruikt om deze evaluatie te bereiken. Vragen over straatnamen van verschillende drugs, moet de fysiologische effecten van drugs en alcohol en de korte en lange termijn risico's van drugsgebruik worden opgenomen. Uit de eerste hand kennis over misbruik risico's van een persoon kan blijken tijdens deze oefeningen en kan helpen de beoordelaar aan degenen die al gebruik en misbruik maken van drugs en alcohol te identificeren. Een deelnemer die heeft weinig kennis kunnen een groter risico voor het ontwikkelen van middelenmisbruik problemen.