Eucalyptus bladeren en Sinus Congestion

Eucalyptus bladeren en Sinus Congestion

Sinus congestie kan worden veroorzaakt door allergieën, koude en griep, verontreinigende stoffen en rook. Het slijm je resultaten ervaren van uw lichaam de productie van histamine, een chemische stof die de bloedvaten verwijdt en triggers tranende ogen en neus. Gelukkig zijn er een paar natuurlijke remedies, zoals eucalyptus, die helpen om een ​​aantal van de symptomen die worden veroorzaakt door histamine productie te verlichten.

Eucalyptus bladeren

De Eucalyptus boom is een winterharde groenblijvende boom met een grijze stam en blauw-groen zwaard-vormige bladeren. Eucalyptus bomen zijn inheems in Australië. Aborigines kauwde de wortels voor water om te overleven in hun droge klimaat. Kolonisten in Australië geïntroduceerd eucalyptus in de traditionele geneeskunde systeem. Het is het best bekend als een effectieve verlichting van sinus congestie.

Hoe Eucalyptus kan worden gemaakt

Eucalyptus olie wordt gebruikt in hoestsiropen, inhaleren, zuigtabletten, hoest druppels en medicinale theeën. Ook wordt gewreven op de borst, rug of keel congestie, of het kan worden gebruikt met een stoom vaporizer. U kunt twee druppels eucalyptus olie toe te voegen aan het stomen van water, bedek je hoofd met een handdoek en inhaleer de stoom.

Voordelen van Eucalyptus

Eucalyptus zuigtabletten verhogen van de productie van speeksel, waardoor je meer slikken en het verminderen van de drang om te hoesten, dat afkomstig is van overtollig slijm in de neus en keel. Als een slijmoplossend, het verwijdt de luchtwegen. Wanneer eucalyptus wordt ingeademd vraagt ​​de buis van Eustachius, die het middenoor en de keel te sluiten, open te stellen, zodat het slijm kan weglopen uit het oor, wat resulteert in verminderde pijn en druk.

Het is in de olie

Olie wordt gewonnen uit de verse bladeren, tak tips en zelfs gedroogde bladeren van de boom van de Eucalyptus. Het werkzame bestanddeel of cineol euclyptol. Om doeltreffend slijmoplossend, moet de olie tenminste 70 eucalyptol bevatten. Het is vergelijkbaar met menthol, op receptoren in de nasale mucosa en het verlichten van neusverstopping. Euclyptol olie wordt ook gevonden in kamfer laurier, rozemarijn, salie, basilicum, tea tree, alsem en andere aromatische plant blad.

Bijwerkingen en Waarschuwingen

Eucalyptus kan giftig zijn indien overmatig gebruikt. Het is aangeraden dat het niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan twee jaar, chronisch zieken, iemand met een lage bloeddruk en het geven van borstvoeding of zwangere vrouwen. Het heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel, dus het moet met voorzichtigheid gebruikt worden door diabetici. Symptomen van teveel gebruik omvatten braken, maagpijn, diarree en depressie van het centrale zenuwstelsel.