Etherische olie Maceratie Extraction Procedures

Etherische olie Maceratie Extraction Procedures

Maceratie procedures gebruiken een verscheidenheid aan oplosmiddelen complexe oliën en geuren uit plantenmateriaal te extraheren. Traditionele maceratie procedure vereist heel of gemalen plantenmateriaal te weken in een water, olie of alcohol gebaseerd oplosmiddel, in een afgesloten glazen container, bij omgevingstemperatuur dagen of weken. Honderden plantensoorten bevatten nuttige extraheerbare oliën, die kunnen worden gebruikt in de aromatherapie, alternatieve medicijnen, cosmetica of levensmiddelen.

Plant Material

Planten produceren en opslaan verschillende oliën op verschillende locaties. Enkele nuttige plantaardige oliën voorkomen in de wortels, zaden, bladeren, bloemblaadjes of bast van specifieke planten. De verschillende delen van een plant kan oliën drastisch verschillende chemische samenstellingen bevatten. Soms is de wortel bevat een bruikbare olie, terwijl het zaad bevat een gif. Altijd zorgvuldig de gewenste olie-producerende deel van een plant te scheiden van de rest van de plant, en verwijder eventuele bodem of insect verontreinigingen voor het begin van maceratie procedures. Sommige maceratie procedures vragen om hele delen van de plant, terwijl anderen pleiten voor gedroogde en gemalen delen.

Maceratie

Maceratie technieken variëren afhankelijk van de locatie, de samenstelling en de temperatuur stabiliteit van de winbare olie. Oliën opgeslagen nabij het oppervlak van het plantendeel kan diffunderen in een oplosmiddel sneller dan oliën diep in de plant. Water oplosbare oliën diffunderen in een waterig oplosmiddel, in olie oplosbare olie in een op olie gebaseerde oplosmiddelen en alcohol oplosbare oliën in een oplosmiddel op alcoholbasis. Warmtegevoelige plantaardige oliën degraderen bij hoge temperaturen, maar sommige oliën zal niet verspreiden in het oplosmiddel tenzij verwarmd of gekookt. Complete elk maceratie proces precies zoals beschreven in een vertrouwde recept.

Drukken

Maceratie resulteert in een mooie geurende-puin gevulde vloeistof. Veel mensen verwijder de resten zonder gespecialiseerde apparatuur door zeven en de vloeistof te drukken door middel van lagen kaasdoek. Vouw een groot vel kaasdoek meerdere keren totdat het licht niet gemakkelijk doorheen. Plaats de gevouwen kaasdoek in een kom, giet de vloeistof in het kaasdoek en trek de randen van de kaasdoek in een verzegelde bundel. Knijp voorzichtig in de bundel met je handen om de vloeistof te dwingen door middel van het doek en naar beneden de kom.

Product

De geperst en gefiltreerde vloeistof extract plantaardige oliën opgelost in oplosmiddel. Hoewel niet beschouwd als ware gezuiverd en geconcentreerd essentiële olie, vele toepassingen bestaan ​​er voor dit product inclusief opname in aromatherapie toepassingen, parfums en massage oliën. True essentiële olie maken het extract moet verdere verwerking en zuivering tot de plantaardige olie te scheiden van het oplosmiddel. Veel essentiële olie recepten oproep voor distillatie, titratie of chemische scheiding.