Eteriska oljor att använda för Tinnitus

Tinnitus kännetecknas av en ringande, svischar eller annan typ av obeveklig ljud i öronen. Ljudet, som inte beror på en extern källa, kan orsakas av vätska i örat, en infektion, Ménières sjuka eller otoskleros. Tinnitus kan också orsakas av hårda massor av vax i örat, en täppt näsa, acetylsalicylsyra, alkohol och överdriven rökning. Vanligtvis symtom på tinnitus lösa sig själva med tiden. Om tinnitus kvarstår, kan eteriska oljor hjälpa behandla problemet.

Essential Oil Blend

En viktig oljeblandning samlar det bästa av flera olika oljor. En kombination av cypress, lavendel och enbär ger en synergistisk metod för behandling av tinnitus. Dessa oljor hjälpa till att återställa och stärka, avlasta, avgifta och koppla nervsystemet.

Juniper

Juniper har en arom väldigt likt balsam med träiga noter. Juniper är en utmärkt detoxifier och hjälper rena blodet. Juniper släpper gifter från kroppen och främjar utsöndringen av urinsyra kristaller. Juniper bistår också fungerande njurar. Denna eterisk olja är också användbart för att hjälpa kroppen att reglera sig själv och är användbar som en matsmältningen. Den avgiftande verkan av Juniper är särskilt användbart vid behandling av tinnitus.

Cypress

Cypress är eterisk olja gjord av bladen och koner av en vintergrön cypress träd. Cypress, som enbär, har vedartade toner och har en lätt, fräsch doft med lite krydda. Cypress eterisk olja hjälper lugna nervsystemet och lindra nervösa spänningar i kroppen. Det förbättrar blodcirkulationen och kan lindra villkor i samband med överbelastning av lymfkörtlar. Det är också användbart vid behandling av bihåleinflammation.

Lavender

Lavendel har en söt blommig doft och används för att behandla tillstånd som trafikstockningar, samtidigt som det hjälper reparera celler och uppmuntra förnyelse. Lavendel har en stark reparativ åtgärd samt vara en relaxerande. De lugnande, lugnande och lugnande egenskaper lavendel är viktiga i eteriska oljeblandningen för att behandla tinnitus.

Hur man använder eteriska oljor

Gör eterisk olja genom att kombinera 15 droppar varje eterisk olja med en uns. av transportör olja som mandelolja. Placera i små, mörka glasflaska med pipett. Skaka oljorna tillsammans och låta dem smälta i minst 24 timmar.

Om du vill använda, satte 1-3 droppar av de blandade eteriska oljor i handflatan, och andas in djupt. Applicera sedan oljan på baksidan och framsidan av örsnibbar på den sida som påverkas. Oljan kommer in i nervändar i dessa områden och ger en känsla av avslappning. Tillsätt några droppar av blandningen till en förångare och andas in ångorna för att rensa upp trängsel, vilket kan lindra tinnitus. Massera pannan och området runt öronen också är fördelaktigt för att lindra tinnitus symptom.

Andra Essential

Andra eteriska oljor för att beakta vid behandling av tinnitus är eterisk citronolja och ros eterisk olja. Lägg en droppe eller två av sin olja, tillsammans med rosmarin och cypress, till en förångare och andas ångorna in för att rensa bihålorna. Massera tempel och ytterörat området för att minska känslan av ringningar i öronen.