Eten & Diëten voor Vrouwen

Eten & Diëten voor Vrouwen

Ongeacht hun uiteindelijke doel, vrijwel alle beperkingen diëten plaats op voedselinname, met veel ernstig beperken of zelfs elimineren van bepaalde voedingsmiddelen of groepen voedingsmiddelen. Hoewel vrouwen hoeven minder calorieën dan mannen, ze meer voedingsstoffen nodig. Volgen van een dieet met zeer beperkt voedsel keuzes, dus kan eigenlijk schadelijk voor de gezondheid van een vrouw. Het is belangrijk dat een vrouw onderwijst zichzelf over haar nutritionele behoeften, met inbegrip van die voedingsstoffen die essentieel zijn voor haar welzijn en op welke leeftijd deze eisen zou kunnen veranderen zijn.

Ijzer

Bijna drie keer meer vrouwen dan mannen ervaren vermoeidheid, en dit is direct gekoppeld aan lage niveaus van ijzer, vertelt Camille Noe Pagan in haar artikel "Nutriënten Women Need Most." Consequent lage niveaus van het mineraal kan leiden tot bloedarmoede, een voorwaarde waarvan 3 tot 5 procent van de Amerikaanse vrouwen lijden, Pagan merkt. IJzer is vooral belangrijk voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Een menstruerende vrouw bijvoorbeeld verliezen tussen 20 en 40 mg ijzer per maand die vervanging nodig. Een zwangere vrouw vereist ook een verhoging van haar dagelijkse inname van het mineraal vanwege de hogere hoeveelheid bloed in haar lichaam en de behoeften van de ontwikkelende baby. Voedingsmiddelen rijk aan ijzer zijn onder andere kip lever, oesters, sojabonen en linzen, evenals nier, lima en witte bonen.

Foliumzuur

Het lichaam produceert van nature een aminozuur homocysteïne. Hoge niveaus van dit aminozuur kan de voering van bloedvaten beschadigen en het risico van coronaire hartziekte. De in water oplosbare vitamine foliumzuur echter verlaagt niet alleen homocysteïnegehalte in het lichaam, maar ook bij de productie van gezonde rode bloedcellen. Tijdens de zwangerschap, foliumzuur is essentieel voor neurale buis aangeboren afwijkingen en spina bifida te voorkomen. Hoewel "foliumzuur" en "foliumzuur" worden vaak als synoniemen gebruikt, ze zijn niet helemaal hetzelfde. Foliumzuur is de synthetische vorm van de vitamine, gevonden in supplementen en verrijkte brood, granen en pasta's. Foliumzuur, anderzijds, de natuurlijke vorm, in noten, peulvruchten en donkergroene bladgroenten.

Omega-3 vetzuren

Omega-3-vetzuren kan het risico op beroerte bij vrouwen verminderen tot 60 procent, volgens Pagan. Deze bijzondere vorm van meervoudig onverzadigd vet helpt ook lager het risico van cardiovasculaire ziekte door het verlagen van triglyceriden, het stimuleren van gezonde HDL cholesterol en bloeddruk verlagen. Omega-3 vetzuren zijn een andere belangrijke voedingsstof voor zwangere vrouwen, essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Bovendien, vrouwen met een goede inname tijdens de zwangerschap lijken minder kans op een premature baby. Het lichaam niet omega-3-vetzuren; het is ook niet in staat om andere vetmoleculen te zetten in de omega-3 vormen. Omega-3 vetzuren kunnen alleen worden afgeleid uit de voeding, in voedingsmiddelen zoals wilde zalm, heilbot, niet-blanke tonijn, sardines, haring en ansjovis, die hoog in omega-3 vetzuren en weinig kwik.

Calcium en vitamine D

Calcium is het meest voorkomende mineraal in het lichaam van een vrouw en het is van vitaal belang voor een sterke, gezonde botten en tanden. Vitamine D is essentieel in het helpen van het lichaam calcium op te nemen uit de voeding. Calcium-rijke voedingsmiddelen zijn laag-vet zuivelproducten, amandelen, boerenkool en broccoli. Voedingsmiddelen die vitamine D bevatten zijn onder andere vette vis, zoals ansjovis en zalm, maar ook verrijkte producten zoals zuivel, melk en sommige ontbijtgranen. Het lichaam kan ook om vitamine D op zichzelf in reactie op blootstelling aan de zon. Besteden 10 tot 15 minuten in de zon, zonder sunblock, een paar keer per week een vrouw alle ter vitamine D ze nodig heeft.

Calcium Overwegingen

In reactie op de tegenstrijdige beweringen in de media, het Institute of Medicine een rapport uitgebracht in november 2010, waaruit blijkt dat de meeste van de gerapporteerde voordelen voor de gezondheid van calcium buiten de botgezondheid - zoals de effecten op kanker, diabetes, het immuunsysteem, neurologische en cardiovasculaire functioneren en fysieke prestaties - waren gebaseerd op studies met gemengde of twijfelachtige resultaten. Sterk rigoureuze studies en tests, echter, blijven het belang van calcium en vitamine D in het bevorderen van de groei en instandhouding van bot te bevestigen. Gelukkig nationale onderzoeken blijkt dat de meeste mensen in Noord Amerika - met uitzondering van meisjes tussen 9 en 18 - krijgen voldoende hoeveelheden calcium. In feite kan postmenopauzale vrouwen die supplementen te veel van de minerale krijgen, waardoor de kans op nierstenen. Vrouwen moeten praten met hun arts of voedingsdeskundige over hun individuele eisen en calcium inname.