Eten Diabetici moet eten

De diabetische voedselpiramide toont precies wat diabetici moeten eten evenals de juiste hoeveelheid porties. De diabetische voedselpiramide verschilt van die van de normale voedselpiramide. Voedingsmiddelen op basis van hun koolhydraat en het eiwitgehalte, en deel. Het is belangrijk dat diabetici de juiste hoeveelheid koolhydraten overdag hun bloedsuikerspiegel te houden van fluctuerende en neer.

Granen en zetmeelrijke groenten

Diabetici moeten koolhydraten om te helpen glucose in hun bloed te behouden. Eet 6-11 porties per dag van granen en zetmeel. Wees voorzichtig, echter, bij het kiezen wat te eten. Blijf uit de buurt van producten die bestaan ​​uit verwerkte witte bloem. De meeste verwerkte witte bloem bevat extra suiker. Kies volkoren voedingsmiddelen zoals bruine rijst, volkoren haver of havermout, wilde rijst, hele rogge en popcorn. Eet zetmeelrijke groenten die geen toegevoegde vetten, suiker en natrium, zoals groene erwten, pompoen, maïs en de meeste gedroogde bonen bevatten. Tijdens de maaltijden, moet je bord bestaan ​​van 3/4 tot 1 kop van een zetmeelrijke groente; dit gedeelte is belangrijk om te voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel van stijgende.

Niet-zetmeelrijke groenten

Groenten bevatten een aantal vitaminen en mineralen, ze weinig vet en zijn een goede bron van vezels. Niet-zetmeelrijke groenten zijn ook laag in koolhydraten, zodat diabetici veel van hen kan eten. Eet drie tot vijf porties van niet-zetmeelrijke groenten per dag, zoals sla, spruitjes, tomaten, wortelen en broccoli. Het beste is om verse groenten te eten. Bij de keuze voor groenten in blik, kies opties die weinig natrium zijn. Bij de vaststelling van uw bord, zou het 1/2 kopje gekookte groenten of 1 kop rauwe groenten bevatten.

Fruit

Diabetici moeten fruit op te nemen in hun dieet ook. Fruit is niet alleen vitaminen en mineralen, maar de zoetheid kan helpen beteugelen verlangen naar suiker. Probeer altijd en eet vers fruit. Als het eten van ingeblikt fruit, zorg ervoor dat ze worden geweekt in vruchtensap of lichte siroop. Eet 2-4 porties fruit per dag.

Vlees

Vlees is een belangrijke bron van eiwitten. Een kwart van je bord moet bestaan ​​uit een mager vlees. Vasthouden aan vlees zoals been kipfilet, varkenshaas, vis en mager rundvlees. Als vlees heeft extra vet, snijd het vet weg. Vermijd braden vlees in olie en bloem, als ze bevatten veel vet en suiker en kan uw bloedsuikerspiegel te verhogen. Vermijd sudderende vlees in sauzen, omdat ze extra suiker bevatten vaak. Gebruik in plaats daarvan kruiden om de smaak van uw vlees en koken, bakken of grillen. Beperk uw inname van vlees tot 2-5 oz. elke maaltijd.