Ergotherapie voor Thumb Tendinitis

Ergotherapie voor Thumb Tendinitis

Thumb tendinitis verwijst naar ontsteking van pezen in de duim en kan worden veroorzaakt door repeterende bewegingen en schade. Ergotherapie wordt vaak aanbevolen in combinatie met anti-inflammatoire medicijnen om de symptomen zoals pijn, zwelling, beperkte beweging en gevoelloosheid te verlichten.

Voordelen

Ergotherapie voor de duim tendinitis kan pijnbestrijding door middel van verschillende versterking oefeningen en het gebruik van speciale immobiliseren duim spalken voorzien. Daarnaast kan de ergotherapeut de patiënt met een reeks oefeningen bieden om te presteren thuis verder te bevorderen genezing.

Functie

De functie van een ergotherapeut is het niveau van de mobiliteit en het letsel van de patiënt te bepalen, waardoor een passende therapeutische behandelplan te ontwikkelen. Daarnaast is ergotherapie protocol bevat meestal dat de therapeut zijn verslag op gezette tijden aan de behandelend arts, zodat medische behandelingen zoals farmaceutische regimes kan worden aangepast aan de vooruitgang van de patiënt.

Waarschuwing

Hoewel bezigheidstherapie voor de duim tendinitis is een effectieve behandeling optie voor het verlichten van pijn en herstellen van de mobiliteit, is het niet altijd tot volledige resolutie van de aandoening. Soms is een chirurgische ingreep nodig om de pezen en de omliggende structuren te herstellen tot een optimaal werkende functie krijgen.