Ergotherapie behandeling plannen

Ergotherapie (OT) is-functie georiënteerde therapie. Verschillende soorten mensen kunnen profiteren van ergotherapie, van kinderen met een verstandelijke en / of lichamelijke handicap aan oudere mensen van wie de fysieke mogelijkheden zijn verslechterd in de tijd. OT behandeling plannen in kaart route van een patiënt te verbeteren. Het uiteindelijke doel van ergotherapie is om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Kandidaten voor OT

OT wordt vaak voorgeschreven voor mensen die ernstig gewond bij auto-ongelukken, mensen die lijden aan een ernstig hoofdletsel, kankerpatiënten, en volwassenen met de hersenen en / of letsel aan de wervelkolom. Echter, kunnen de kinderen genieten van OT, ook. Kinderen met een lichamelijke en / of geestelijke handicap, zoals autisme en hersenverlamming, en kinderen met gedragsproblemen kunnen maatschappelijk en academisch profiteren van OT.

Betekenis

Ergotherapie behandeling plannen zijn bedoeld om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren door het geven van de patiënt meer zelfstandigheid. Therapeuten doen dit door het onderwijs van de patiënten om de nodige compensaties te maken. Bijvoorbeeld, als een rechtshandige persoon verloor zijn rechterhand, een therapeut zou de persoon te leren om zijn linkerhand te gebruiken voor het schrijven en uitvoeren van andere taken. Afhankelijk van het geval, kan de behandeling plannen omvatten het onderwijzen van een patiënt om hulp bij de uitrusting te gebruiken voor taken zoals eten en aankleden. Hulp bij de uitrusting kan helpen een persoon doen een taak die hij anders niet zou kunnen doen door zelf.

Soorten

Ergotherapie behandeling plannen richten zich op het verbeteren van alle aspecten van het leven. Sommige OT richt zich op het kunnen functioneren op de werkvloer. Andere behandeling plannen zich richten op persoonlijke verzorging, zoals de mogelijkheid om zich te verkleden en koken voor jezelf, of recreatieve activiteiten, zoals de mogelijkheid om een ​​computer te gebruiken. OT verschillende tools worden gebruikt om de doelen van een bepaald behandelplan bereiken. Bijvoorbeeld, zijn speciaal ontworpen keyboards het vermogen van een patiënt om typen op een computer te verbeteren.

Voordelen

Patiënten baat hebben bij ergotherapie door het leren van sets van vaardigheden ontworpen om de onafhankelijkheid te vergroten. Onafhankelijk zijn verhoogt het gevoel van eigenwaarde en leidt tot een meer vervullend leven. Hoge zelfwaardering is belangrijk voor de gezondheid. Laag zelfbeeld kan leiden tot aandoeningen zoals depressie en drugsverslaving. Voor kinderen, OT is vooral gunstig. Met behulp van geleerde vaardigheden in de ergotherapie, kunnen kinderen vrienden gemakkelijker te maken en het maximaliseren van academische potentieel.

Overwegingen

In sommige opzichten, ergotherapie is vergelijkbaar met fysiotherapie (PT). OT behandeling plannen kunnen bestaan ​​uit het doen van oefeningen om spieren te versterken, net als fysiotherapie. Het verschil tussen de twee is de oefeningen uitgevoerd als onderdeel van bezigheidstherapie zijn taakgerichte; in fysiotherapie, worden oefeningen gedaan omwille van spieren versterken. Neem een ​​golfer die herstellende is van een tijdelijke verlamming van zijn onderlichaam, bijvoorbeeld. In PT kan een therapeut de golfer lopen op een loopband om zijn benen te versterken hebben; de ergotherapeut zal de golfer te nemen om een ​​golfbaan te lopen en te versterken zijn benen. Ergotherapie wordt aangeboden in een verscheidenheid van plaatsen, waaronder scholen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en ziekenhuizen.