Ergotherapie & Assessment voor de ziekte van Parkinson

Ergotherapie & Assessment voor de ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Veel voorkomende symptomen zijn trillen, beven, instabiele houding, stijve ledematen en een gebrek aan evenwicht of coördinatie. Als de symptomen verergeren, kunnen patiënten problemen met de normale activiteiten van het dagelijks leven hebben. Ergotherapeuten kunnen patiënten helpen het beheer van hun symptomen en leiden meer bevredigend leven. Ergotherapeuten een belangrijke rol bij het beheer ziekte van Parkinson spelen ook door continue evaluatie van de toestand van de patiënt.

Onderzoek Bevindingen

Heeft ergotherapie een verschil maken voor patiënten met de ziekte van Parkinson? Eerdere studies waren klein en niet overtuigend, maar recent onderzoek toont aan dat ergotherapie een belangrijke rol speelt, en is verder onderzoek gestimuleerd. In 2009, onderzoekers publised een studie van 39 patiënten en geëvalueerd kunnen worden verbeterd met een aantal uitkomstmaten bedoeld om het vermogen van patiënten te meten deelnemen aan de activiteiten van het dagelijks leven, hun mobiliteit en depressie. Patiënten die ergotherapie kregen toonden verbetering door betere scores. De onderzoekers concludeerden dat ergotherapie voordelig was en dat een grotere studie moeten worden uitgevoerd.

Assessment

Ziekte van Parkinson wordt geacht zowel chronische en progressieve. Dit betekent dat er geen genezing voor de ziekte en de patiënt zal verslechteren. Als de symptomen verergeren, ergotherapeuten spelen een belangrijke rol bij het toezicht op veranderingen, het doen van aanbevelingen voor veranderingen in de therapie-activiteiten, en de uitvoering van verschillende adaptieve technieken, apparatuur en training. Evaluatie kan ook psychologische evaluatie van cognitieve problemen geassocieerd met Parkinson, zoals stress of depressie en dementie. Ergotherapeuten kunnen assessment vragenlijsten, zoals die hierboven vermeld toe te dienen, om de resultaten te meten. Een ergotherapeut kan adviseren aanpassingen aan het huis van de patiënt, zodat de resterende thuis is een haalbare optie is voor een langere periode van tijd.

Ergotherapie

Stijfheid en starheid gebruikelijk is bij de ziekte van Parkinson. Ergotherapie helpt patiënten behouden het grootste bereik van de beweging voor de langste tijd mogelijk. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de coördinatie en behendigheid, veel voorkomende problemen voor patiënten die instabiele houding hebben ontwikkeld. Met ergotherapie, kunnen Parkinson-patiënten van essentieel belang dagelijkse taken voor zichzelf, zoals het gebruik van de telefoon, aankleden en eten uit te voeren, voor een langere periode van tijd.