Ergonomische normen voor keyboards

Ergonomische normen voor keyboards

Bij een traditionele of standaard toetsenbord, de typiste buigt zijn handen naar de kant, die ulnaire deviatie wordt genoemd. Dit verhoogt de druk op de zenuw die zich in de pols, die kan leiden tot carpaal tunnel syndroom. Met behulp van een ergonomisch correcte toetsenbord kan dit soort ongelukken te voorkomen.

Functies

Een toetsenbord schuin dat zijdelings kan worden aangepast, waarbij het toetsenbord hoger of lager en in een plattere positie maakt, heeft de voorkeur, merkt de Cornell University Ergonomics Web. De beste manier om jezelf te positioneren bij het gebruik van een toetsenbord is om je handen zo vlak en recht mogelijk, die wordt beschouwd als een neutrale positie te houden.

Overwegingen

De hoek van het toetsenbord ten opzichte van de pols is heel belangrijk. Een toetsenbord dat opwaarts helt vanaf de voorkant naar de achterkant vereist dat de gebruiker zijn handen omhoog buigen, waardoor polsextensie, en dit leidt tot schade.

Opties en voordelen

Een split-hoek toetsenbord kan beter werken voor sommige mensen, net als andere alternatieve toetsenbord uitvoeringen, zoals een volledig gesplitst toetsenbord, instelbare hoek gesplitst toetsenbord of een verticaal gesplitst toetsenbord. Een ergonomisch correcte toetsenbord bovenlichaam bewegingsapparaat betrokkenheid te verminderen, het verbeteren van uw comfort, het verminderen van stress op de armen en polsen en letsel te voorkomen.